Sunday, March 5, 2017

Greece 10-Year Bond Yield - Η αύξηση της απόδοσης θέτει σε δοκιμασία το ανοδικό momentum της αγοράς ..

Τεχνικά Διαγράμματα - Greece 10-Year Bond Yield

Μετά την αποκλιμάκωση που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ελληνικό 10 ετούς διάρκειας Ομολόγου, κυρίως λόγω των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν με την επάνοδο των θεσμών και την εκ νέου έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της Β΄αξιολόγησης, αύξηση της απόδοσης του κατά + 0,40% σημειώθηκε την Παρασκευή, στις 7,056 μ , καθώς  η αβεβαιότητα φαίνεται πως επιστρέφει για την Ελληνική Οικονομία, όσο παραμένουν τα < χάσματα > μεταξύ των θέσεων του Οικονομικού επιτελείο και των θέσεων, για νέα επώδυνα μέτρα από την πλευρά των δανειστών ..


Σύσσωμοι οι Οικονομικοί παράγοντες για άλλη μία φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, και τον ορατό πλέον κίνδυνο για άλλη μία φορά να χαθεί ένα ακόμη χρονικό ορόσημο, αυτό του Eurogroup της 20ης Μαρτίου.. 


Μετά την αδυναμία εύρεσης κοινής θέσεως στο θέμα της περικοπής του αφορολόγητου και των περικοπών των συντάξεων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τίθεται σήμερα και το καυτό θέμα των εργασιακών σχέσεων, με επίκεντρο τις Ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, γεγονός το οποίο αναμένεται να επιδεινώσει το αρνητικό διαμορφούμενο κλίμα, καθώς για άλλη μία φορά το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων θίγει άμεσα την εκλογική βάση του Κυβερνητικού συνασπισμού .. 

Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην διαγραμματική κίνηση του 10 ετούς Ελληνικού Ομολόγου .. Το 10 ετές  Ομόλογο, για άλλη μια φορά απέτυχε να διασπάσει τις 8,612 μ β. στο τέλος του Νοεμβρίου, παρά τις προσδοκίες για την επίτευξη Συμφωνίας που είχαν καλλιεργηθεί για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου . Έκτοτε  παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση της απόδοσης χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, οδηγώντας τις τιμές στο χαμηλότερο επίπεδο, από την συμφωνία του Μαΐου του 2016, σημειώνοντας μία υπερ απόδοση στις 6,434 μ. β. στις 2 Δεκεμβρίου του 2016 τις παραμονές του Eurogroup ..

Μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Οικονομικού επιτελείου και των Θεσμών, στις 20 Φεβρουαρίου, παρατηρούμε μία αποκλιμάκωση των spread ως την περιοχή των 8,044 - 7,971 μ.β. με τον σχηματισμό δύο τοπικών κορυφών. Έκτοτε όμως παρά την επίτευξη της συμφωνίας και την επάνοδο των θεσμών στην Αθήνα, παρατηρούμε ότι η αποκλιμάκωση των spread, συνοδεύεται από μία αδυναμία των τιμών να κινηθούν χαμηλότερα, σημειώνοντας υψηλότερους τοπικούς πυθμένες αδυνατώντας να διασπάσουν την διαγώνια αντίσταση, θέτοντας ισχυρούς προβληματισμούς για την συνέχεια ..


Στον αντίποδα όμως, Τυχόν διάσπαση της διαγώνιας αντίστασης, θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα αξιόπιστο αγοραστικό σήμα σήμα για την Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Η αύξηση της απόδοσης όμως την Παρασκευή, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης κοινών θέσεων με τους Θεσμούς, θέτει σε δοκιμασία το ανοδικό momentum της αγοράς με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην τυχόν διάσπαση της τοπικής κορυφής των 7,368 μ.β. ... ένα γεγονός το οποίο θα οδηγούσε σε επιδείνωση της αρνητικής εικόνας της αγοράς ..




Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.