Friday, January 26, 2018

Νταβός - Διαβεβαίωσα τον Πρωθυπουργό για τη συνεχή υποστήριξη του Ταμείου ..- Κριστίν Λαγκάρντ - ΔΝΤ



Δελτίο Τύπου 18/22 
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 25 Ιανουαρίου 2018

 Συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός

 Η Κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση στο Νταβός της Ελβετίας:

 «Χάρηκα για τη σημερινή μου συνάντησή με τον Πρωθυπουργό κύριο Τσίπρα στο Νταβός. Του έδωσα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει πετύχει η Ελλάδα, κάτι που αντικατοπτρίστηκε επίσης και στην πρόσφατη δήλωση του Γιούρογκρουπ, και διαβεβαίωσα τον Πρωθυπουργό για τη συνεχή υποστήριξη του Ταμείου προς το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. Υπογράμμισα επίσης ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων, καθώς και η παροχή ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, είναι ουσιαστικής σημασίας για τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, και για μια πετυχημένη έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό να συνεργαστούμε για την επίτευξη αυτών των κοινών στόχων.» 

Tweet: Συναντήθηκα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κο Τσίπρα και του έδωσα συγχαρητήρια για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της #Ελλάδας. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για την επίτευξη των κοινών στόχων της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της εξασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, που είναι αμφότεροι ουσιαστικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.




Copyright: IMF COMMUNICATIONS DEPARTMENT
Media Relations
E-mail: media@imf.org
Phone: 202-623-7100


πηγή http://www.imf.org/