Sunday, February 11, 2018

Financial markets / USA - Οι αγορές δείχνουν τα δόντια τους ...

Dow Jones Industrial Average 



Market comment .. 
Καλημέρα  traders .. Οι αγορές δείχνουν τα δόντια τους με τους ταύρους να ακολουθούν τα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης . Συνεδρίαση για γερά νεύρα την Παρασκευή για τους Αμερικανικούς δείκτες . Οι traders από το πρωί στην Ευρώπη έδωσαν τον τόνο .. αρνούμενοι να ακολουθήσουν το sell off  των Ασιατικών αγορών, οδηγώντας από νωρίς τους Ευρωπαϊκούς δείκτες σε θετικό έδαφος ..  Το αρνητικό όμως γύρισμα των Futures S&P 500 γρήγορα οδήγησε τις αγορές σε απώλειες του 2% για να ανακάμψουν στην συνέχεια  με τον Dow Jones Industrial Average , εν τέλει να σημειώνει κέρδη +1,38%   στις 24,190,90 μ , και τον  S&P500 κέρδη +1,49%  στις 2,619,55 μ ..




Οι επενδυτές δείχνουν να πιστεύουν  το οικονομικό πρόγραμμα του Donald Trump, με φόντο τις φορολογικές ελαφρύνσεις ... αλλά η προσοχή όλων για την εβδομάδα που έρχεται στρέφεται στις ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού, διατηρώντας  τους φόβους για μία γρήγορη αλλαγή  των επιτοκίων της FED στην συνεδρίαση του Μαρτίου, καθώς τα νέα για την αγορά εργασίας  ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα ..




Ας  ρίξουμε όμως μία ματιά στην τεχνική κίνηση του  Dow Jones Industrial Average ...


 Το επίπεδο στήριξης των 23,500 μ.φαίνεται πως λειτούργησε, και από την τμήση των τιμών στην διαγώνια στήριξη  των 21,790 μ έδωσε μία αναστροφή πάνω από το χαμηλό του πτωτικού κεριού στις 23,849 μ  ( της Πέμπτης ) κλείνοντας πάνω  και από την διαγώνια στήριξη των 23,950 μ .. δίνοντας τον έλεγχο της αγοράς στους ταύρους. 

Η σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών την Παρασκευή ,  είναι πολύ πιθανών να δώσει καύσιμα στους ταύρους για να χτυπήσουν την μεσοπρόθεσμη στήριξη ( αντίσταση πλέον ) στις 24,740 μ με στόχο το επίπεδο της ΕΜΑ 9 στην περιοχή των 24,993 μ . και βεβαίως την ζώνη της ΕΜΑ 50 (μαύρη γραμμή )  ..


Προσοχή όμως η μεταβλητότητα είναι μεγάλη, η προσοχή στραμμένη στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό ... και μόνο μία εδραίωση πάνω από  τις 24,740 μπορεί να δώσει ένα σαφές προβάδισμα στους ταύρους  ..  με τους bearish  να στοχεύουν τις τιμές χαμηλότερα ανάμεσα στο επίπεδο των  22,100 και 21,120 ( βλ. post ισχυρή στήριξη )




Ο γρήγορος stochastic κινούμενος  στα όρια της  υπερ πουλημένης ζώνης τιμών δίνει ένα ίχνος  θετικής απόκλισης ... και ένα αμφίβολο  αγοραστικό σήμα .. χωρίς όμως να έχουμε προς ώρας μία επιβεβαίωση ως προς το ανοδικό κόψιμο του ταλαντωτή του ..



Τα μηνύματα από τον  δείκτη MACD είναι πιο ενθαρρυντικά  ... καθώς  ναι μεν διατηρεί το σήμα εξόδου ... αλλά πλέον κινείται χαμηλά  σε υπερ  πουλημένη ζώνη τιμών και η αύξουσα γεωμετρική του κλίμακα .. δείχνει να τείνει προς μία εκτόνωση ... γεγονός το οποίο θα διαφανεί στις αμέσως προσεχείς συνεδριάσεις, για πιθανό σήμα αναστροφής .. 



Στο επόμενο post  βλέπουμε  την διαγραμματική εικόνα του trade των ταύρων ... αλλά και των bearish  ..








S&P500 




Technical Analysis view NASDAQ Composit Index 





Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.