Monday, February 12, 2018

ΟΠΑΠ - Νέα εποχή στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος η Tora Wallet -



Δελτίο Τύπου - 12 Φεβρουαρίου 2018  - Η Tora Wallet αδειοδοτήθηκε ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος

                            Παροχή υπηρεσιών μέσω του δικτύου πρακτορείων ΟΠΑΠ 

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της Tora Wallet, 100% θυγατρικής του ομίλου, από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος. 

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων της Tora Wallet στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μέσω του δικτύου πρακτορείων ΟΠΑΠ.


Η πρώτη υπηρεσία που θα προσφέρει η Tora Wallet στην αγορά αφορά στην πληρωμή λογαριασμών κάθε είδους (τηλεφωνία, ενέργεια, ύδρευση, κλπ). Στη συνέχεια, θα παρέχονται υπηρεσίες για την εκτέλεση εμβασμάτων εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού πληρωμών, σε συνδυασμό με χρεωστική κάρτα.


Οι υπηρεσίες της Tora Wallet θα γίνουν σταδιακά διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, μέσω των πρακτορείων ΟΠΑΠ, που καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας. Για την παροχή των υπηρεσιών αυτών, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ θα πιστοποιηθούν ως αντιπρόσωποι Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των διατάξεων του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου περί πληρωμών.


Παράλληλα, στο δίκτυο πρακτορείων ΟΠΑΠ, οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Tora Direct, όπως η πώληση αερόχρονου για κινητά τηλέφωνα και οι συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος μέσω εναλλακτικού παρόχου ενώ αναμένεται να ακολουθήσει μεταξύ άλλων η διάθεση εισιτηρίων θεαμάτων και αθλητικών αγώνων.



Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2018



πηγή http://www.helex.gr/el/