Sunday, January 27, 2019

Deutsche Bank - Δυναμική επιστροφή .. ??

  Market comment - Deutsche Bank



Καλησπέρα σε όλους ..  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έρευνα για τις Γερμανικές Τράπεζες από την BD,  και τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων σημείωσαν σημαντική άνοδο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες του προηγούμενου  τριμήνου. Ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς αυτής διακινήθηκε από την Deutsche Bank, η οποία πλέον μπαίνει στο μικροσκόπιο των trader σε συνδυασμό και με τις έντονες φήμες της αγοράς για πιθανή συγχώνευση της με τον έτερο ισχυρό Τραπεζικό Όμιλο της Commerzbank ..

Το 2018 ήταν χρονιά σημαντικών απωλειών για την Deutsche Bank, κυρίως λόγω των ερευνών για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μία έρευνα για την οποία ο Τραπεζικός όμιλος έχει ήδη σχηματίσει προβλέψεις ύψους 1,3 δισ. Ευρώ και είναι επί του παρόντος επαρκώς προετοιμασμένη αν και  μάλλον είναι αμφισβητήσιμη η έρευνα μιας και οι Αμερικανικές αρχές μετά και την πρόσφατη έρευνά τους στα τέλη του 2018 δεν βρήκαν ελλείμματα στα σχέδια διακανονισμού της Deutsche Bank για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ. 

Η Μετοχή του Τραπεζικού Ομίλου   έχασε περίπου  το ήμισυ της αξίας της  το 2018, κινούμενη κάτω και από την απόδοση του DAX , και η  κεφαλαιοποίηση της υπολογίζεται  περίπου στα  16 δισ. Ευρώ παρά τη  λογιστική αξία ιδίων κεφαλαίων ύψους 68,8 δισ. Ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2018 ,σημειώνοντας μία σημαντική πτώση της τάξης   του 75% ...


Υπό αυτές τις συνθήκες ας ρίξουμε μία ματιά στη διαγραμματικής της ανάλυση ..



Η μετοχή μετά και τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας δείχνει να βρήκε στήριξη στο επίπεδο των 6,75 ευρώ  στο κάτω χείλος των bollinger bands στις 27 Δεκεμβρίου του 2018 και έκτοτε κινήθηκε έντονα ανοδικά δια σπάζοντας ανοδικά την ΕΜΑ 9 στα 7,33 ευρώ δίνοντας ένα αγοραστικό σήμα, το οποίο ενίσχυσαν και ο γρήγορος   fast stochastic .. κόβοντας τον ταλαντωτή του χαμηλά σε υπερ πουλημένη ζώνη τιμών στις 14 μ. ... αλλά και ο δείκτης MACD  ο οποίος και αυτός μας έδωσε αγοραστικό σήμα χαμηλά σε υπερ πουλημένη ζώνη από το επίπεδο των 0,360 μ .. 


Έκτοτε η μετοχή σημειώνοντας ένα boji 150 περίπου μονάδων, διέσπασε ανοδικά την αντίσταση της ΕΜΑ 21 στα 7,53 ευρώ  μετά από μία περιστροφή των τιμών γύρω από αυτά τα επίπεδα.. Το θετικό σενάριο ενισχύθηκε από τη διατομή της ΕΜΑ 9 επί της ΕΜΑ 21 , με τη μετοχή να σημειώνει ένα μεγάλο ημερήσιο θετικό κερί στα 8,145 ευρώ ... πεδίο τιμών το οποίο και οριοθετείται πλέον ως stop loss για τους short  με την μεσοπρόθεσμη αντίσταση στα 8,12 ευρώ ... ένα πεδίο τιμών το οποίο τέμνει το κάτω σκέλος του πτωτικού καναλιού της μετοχής από τον Απρίλιο του 2018 ..



Το κλείσιμο της μετοχής για την προηγούμενη Παρασκευή σημειώθηκε ακριβώς επί αυτού του πεδίου τιμών ... στα 8,131 ευρώ με τη μετοχή να κλείνει στα υψηλά ημέρας με κέρδη  + 3,95% και τους δείκτες της τεχνικής ανάλυσης  fast stochastic και MACD παρά τα κέρδη να διατηρούν το αγοραστικό τους σήμα ...


Τη μετοχή στηρίζει η ΕΜΑ 9 στα 7,90 ευρώ  ένα αξιόπιστο stop loss για τους ταύρους .. ενώ τυχόν διάσπαση της  μεσοπρόθεσμης αντίστασης στα 8,12 ευρώ με αύξηση του όγκου ανοίγει τον δρόμο για τιμές στο επίπεδο των 8,73 ευρώ , όπου συναντάμε  αρχικά το ισχυρό πτωτικό κερί της 29 Νοεμβρίου 2018 και το χαμηλό των 8,17 ευρώ ... με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο σύμπλεγμα των πτωτικών διαγωνίων ( 8,78 ευρώ Ιούνιος 2018 ) και την τομή τους επί του άνω σκέλους του πτωτικού καναλιού της μετοχής στα 9,58 ευρώ με τις πτωτικές κορυφές να συναντώνται πάνω από τα 10,00 ευρώ .. .. 






Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.