Saturday, January 5, 2019

Ισχυρά κέρδη χθες βράδυ στη Wall Street .....

Financial markets  - USA  - Dow Jones Industrial Average 




Καλησπέρα traders  .. Οι Διεθνής αγορές δείχνουν μία ανθεκτικότητα στις προκλήσεις των τελευταίων ημερών, επιμένοντας σε ένα σενάριο βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης, μετά το sell off  του Δεκεμβρίου. Οι επενδυτές δείχνουν να στηρίζουν το οικονομικό πρόγραμμα της FED ύστερα από τις δηλώσεις την Παρασκευή του Πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, ο οποίος  τόνισε ότι σε μια  δύσκολη περίοδο για τις  χρηματοπιστωτικές αγορές  η FED δεν επρόκειτο να ωθήσει τα επιτόκια υψηλότερα ή να συρρικνώσει τον ισολογισμό ανεξάρτητα από το κόστος. "Θα είμαστε διατεθειμένοι να προσαρμόσουμε γρήγορα την πολιτική και την ευελιξία και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία μας για να στηρίξουμε την οικονομία αν αυτό είναι κατάλληλο", δήλωσε ο Powell..  Τα καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα στην  αγορά Εργασίας και η έγκριση κονδυλίων από τη Γερουσία, επισκίασαν τους όποιους φόβους  δίδοντας ισχυρά κέρδη στον  Dow Jones Industrial Average , χθες βράδυ,  + 3,29%  ωθώντας τον στις 23,433,16 μ , .. πάνω από το ισχυρό πτωτικό κερί της Πέμπτης ...




Ο Dow Jones Industrial Average μετά από την χθεσινή ανάκαμψη από το επίπεδο στήριξης της ΕΜΑ 30 στις  23,022 μ. έδωσε μία αναστροφή στη βραχυπρόθεσμη τάση του, κινούμενος σταθερά πάνω από τη στήριξη της ΕΜΑ 9 στις 23,186 μ  κλείνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας  (  23,518,64 μ ) ., έχοντας σημειώσει χαμηλά ημέρας στις  22,894, 92 μ. πάνω από την υψηλή τιμή του πτωτικού κεριού της Πέμπτης .. 


Μία περιστροφή γύρω από τα επίπεδα αυτά είναι πολύ πιθανών να παρατηρήσουμε τις προσεχείς ημέρες .. καθώς οι άκρες των Bollinger Bands δείχνουν πως συγκλίνουν , με τους  ταλαντωτές να δίνουν θετικές αποκλίσεις . Ο  δείκτης MACD να εμφανίζει ένα αγοραστικό σήμα κινούμενος χαμηλά σε υπερ πουλημένη περιοχή ..  και η αύξουσα γεωμετρική του κλίμακα .. δείχνει να τείνει προς μία εκτόνωση ... γεγονός το οποίο θα αποσαφηνιστεί στις αμέσως προσεχείς συνεδριάσεις ..



Ισχυρή αντίσταση  εντοπίζεται στο επίπεδο των 23,540 μ .. όπου διαγραμματικά χτυπά στη μεσοπρόθεσμη στήριξη ή οποία πλέον εμφανίζει χαρακτηριστικά αντίστασης ενώ πωλήσεις < δυνατές > είναι πολύ πιθανών να παρατηρηθούν  στο προ αναφερόμενο επίπεδο τιμών καθώς  στις 23, 530 μ. τέμνεται και η ΕΜΑ 21  όπως  παρατηρούμε στο σχετικό post καθώς επίσης συναντάμε σε αυτή τη ζώνη τιμών  και το κάτω σκέλος ενός συμπλέγματος από ισχυρά πτωτικά κερά ... 


Ο γρήγορος stochastic κινούμενος σε ουδέτερη  ζώνη τιμών δίνει μία θετική απόκλιση ... και ένα αγοραστικό σήμα .. χωρίς όμως να έχουμε προς ώρας μία επιβεβαίωση ως προς το ανοδικό κόψιμο του ταλαντωτή του ..




S&P500 




 NASDAQ 100 Index





Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.