Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...
Δημοσιεύθηκε: 22 του Απρίλη 2015 4:00 πμ Ε.Τ.
Από BRETT ARENDS
Αν ψάχνετε για ένα τυχερό παιχνίδι που είναι μάλλον πιο ενδιαφέρων από το λαχείο σας, και ίσως προσφέρει καλύτερες αποδόσεις, ρίξτε μια ματιά στις μετοχές ή ομόλογα όταν όλοι οι άλλοι είναι φοβισμένοι να τα αγγίξουν τώρα - εκείνα της Ελλάδα....
Crazy; Ναι, φυσικά. Γι 'αυτό είναι τόσο ενδιαφέρουσα.
Αυτή τη στιγμή όλοι "γνωρίζουν", ή νομίζουν ότι ξέρουν, ότι η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει και μπορεί ακόμη να βυθίσει έξω από την ευρωζώνη. Οι περισσότεροι «γνωρίζουν» ότι η οικονομική ύφεση της χώρας και την οικονομική κρίση, ήδη πάνω από πέντε χρόνια, θα συνεχιστεί επ 'αόριστον, και ότι είναι πάντα πιο σκοτεινές λίγο πριν τα πράγματα γίνουν κατάμαυρα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών CompositeGD, + 2,08% , ο δείκτης αναφοράς της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, έχει πέφτοντας για εβδομάδες και είναι τώρα κάτω από ένα εντυπωσιακό 87% από τα επίπεδα ρεκόρ του 2007 στο αποκορύφωμά της - ή περίπου όσο το δείκτη Dow Jones Industrial Average έπεσε από πάνω προς τα κάτω κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.
Και γι 'αυτό μακροπρόθεσμων ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι τώρα αλλάζουν χέρια για λιγότερο από το ήμισυ της ονομαστικής αξίας, με το (θεωρητικό) αποδίδει περίπου τετραπλάσιος εκείνες των αμερικανικών ομολόγων.
Αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι γενικά πολύ πιο σημαντικό από ό, τι νομίζουμε ότι ξέρουμε - όπως ο Σωκράτης (Έλληνας φιλόσοφος, όχι ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής) μία φορά σοφά προειδοποίησε.
"Δεν νομίζω ότι ξέρω τι δεν ξέρω", φέρεται να είπε. Και, «Αυτός ανάμεσά σας είναι ο σοφότερος που γνωρίζει ότι η σοφία του είναι πραγματικά αξίζει τίποτα δεν σε όλα."
Ποια τα πρωτοσέλιδα χάσετε με συνέπεια σε αυτή την κρίση είναι ότι η Ελλάδα έχει μια μικρή οικονομία - και τα χρέη της, ενώ οι μεγάλες σε τοπικό επίπεδο, είναι πολύ μικρή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ελλάδα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της ευρωζώνης και μόλις το 1% του ότι από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική οικονομία είναι περίπου το ίδιο μέγεθος σε όρους δολαρίου, παραδόξως, ως δική της περίπτωση το καλάθι της Αμερικής - Ντιτρόιτ.
Εν τω μεταξύ, η ονομαστική αξία του συνόλου του εθνικού χρέους στην Ελλάδα ανέρχεται σε μόλις $ 340 δισεκατομμύρια - που σημαίνει ένα συνολικό σχέδιο διάσωσης θα προσθέσει περίπου 3% των συνολικών δανείων από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.
πηγή http://www.marketwatch.com