Wednesday, April 29, 2015

Η αλήθεια πίσω από τον μύθο του << sell in May and go away >>....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Από MARK HULBERT

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν τομείς της χρηματιστηριακής αγοράς που τείνουν να διατηρούν τις δικές τους ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του Μαΐου-μέσα Οκτωβρίου, τους λεγόμενους <<καλοκαιρινούς μήνες>>, ακόμη και τομείς της ευρύτερης αγοράς.

                                  

Γνωρίζουμε αυτούς τους τομείς, χάρη σε μια ακαδημαϊκή μελέτη με τίτλο « Το Halloween Επίδραση στις ΗΠΑ Τομείς », πραγματοποιήθηκε από τον Ben Jacobsen, πρόεδρος των χρηματοπιστωτικών αγορών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Business School, και Nuttawat Visaltanachoti, λέκτορας οικονομικών στο Πανεπιστημίου Massey της Νέας Ζηλανδίας .

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν Fidelity Επιλέξαν αμοιβαία κεφάλαια, προσδιορίζοντας πέντε τομείς που απέδωσε κατά μέσον όρο εξίσου καλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως το χειμώνα: Επιλέξαν Καταναλωτικά Αγαθά χαρτοφυλακίουFDFAX, -0,11% 
Επιλέξαν επίσης αναψυχής Χαρτοφυλακία FDLSX, -0,04% Multimedia Χαρτοφυλακίου FBMPX, + 0,11% Λιανική Portfolio FSRPX, -0,73% και βοηθητικές Χαρτοφυλακίου FSUTX, + 0,64% από το 1990 έως το 2005, η περίοδος που καλύπτεται από τη μελέτη τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι θα είχαν βελτιωθεί οικονομικά κρατώντας αυτά τα πέντε κεφάλαια αντί μετρητών μεταξύ Πρωτομαγιά και το Halloween.

Είναι μια δεκαετία από τότε που η μελέτη δημοσιεύθηκε, οπότε οι υπολογισμοί που εκτελούνται για αυτή τη στήλη να αποτελέσει ένα τεστ out-of-δείγματος. Και το σχέδιο οι ερευνητές εντόπισαν συνέχισε να κρατήσει ψηλά, όπως μπορείτε να δείτε από το διάγραμμα στο πάνω μέρος αυτής της στήλης.

Οι ιδιαιτερότητες έχουν ως εξής: 

Αγοράζοντας και εκμετάλλευση παράγεται ένα 8% ετήσια απόδοση από την αρχή του 2005 μέχρι το τέλος του περασμένου Μαρτίου.
Το παραδοσιακό «Πούλα τον Μάιο και φύγε μακριά» προσέγγιση - πρόκειται να εξαργυρώσει την Πρωτομαγιά και την επένδυση σε ένα ταμείο  ευρείας αγοράς έξι μήνες αργότερα, στις Απόκριες - επίσης κατά πολύ (7,4% σε ετήσια βάση) κατά την τελευταία δεκαετία. Αυτό είναι σύμφωνο με τη μακροχρόνια τάση του αποθέματος που παράγει το μεγαλύτερο μέρος των καθαρών αποδόσεων της αγοράς κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε βάση σταθμισμένου κινδύνου ότι αυτή η «Πούλα τον Μάιο και φύγε" στρατηγική είναι σε θέση να έρθει τόσο κοντά στην αγορά και εκμετάλλευση, ενώ αναλαμβάνοντας το ήμισυ τον κίνδυνο.

Θα έχετε κάνει ακόμα καλύτερα - 9,3% σε ετήσια βάση - με δεν πρόκειται να σε μετρητά για την Πρωτομαγιά, αλλά αντ 'αυτού κατοχή του ένα χαρτοφυλάκιο κατανέμεται ισομερώς μεταξύ των πέντε αυτών Fidelity Επιλέξτε ταμεία. Σημειώστε προσεκτικά, ωστόσο, ότι η στρατηγική αυτή είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ό, τι η παραδοσιακή «πάει να εξαργυρώσει» προσέγγιση. Στην πραγματικότητα, αυτή η στρατηγική στον τομέα κατά την τελευταία δεκαετία ήταν μόνο 4% λιγότερο ευμετάβλητη από την αγορά στο σύνολό της.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επενδύουν σε αμυντικούς κλάδους πέραν των πέντε Fidelity Select κεφάλαια στα οποία οι ερευνητές επικεντρώθηκαν. ETFs είναι ένα παράδειγμα. Και, φυσικά, μπορείτε να επενδύσετε σε μεμονωμένες μετοχές μέσα σε αυτούς τους τομείς.

Παρακάτω είναι μια λίστα των αποθεμάτων που σήμερα συνιστώνται για την αγορά για αυτούς  τουλάχιστον τους  πέντε μήνες από τις Hulbert Οικονομικές Digest-παρακολουθούνται συμβούλους, οι οποίοι έχουν ηττηθεί μια στρατηγική buy-and-hold κατά τα τελευταία 15 χρόνια:

-Coca-Cola KO, -0,15%

-Comcast CMCSA, + 0,20%

-Disney DIS, -0,22%

-McDonald Του MCD, + 0,40%

-PepsiCo PEP, -0,07%

πηγή http://www.marketwatch.com/