Μεταφορά κειμένου από μετάφραση...
Του Elliott Morss του Morss Global Finance
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι να κάνει μια περισσότερο από επαρκή δουλειά του καλύπτει το μάταιο χορό μεταξύ της Ευρωζώνης «ηγέτες» και η Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει θεμελιώδεις οικονομικές προκλήσεις. Το άρθρο αυτό προσδιορίζει τις άλλες χώρες στις πιο δεινή θέση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για να επιλέξετε τις χώρες στο μεγαλύτερο πρόβλημα
Για να επιλέξετε χώρες, πέντε βασικούς δείκτες επιλέχθηκαν: Οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ, τα ποσοστά ανεργίας, τα δημόσια ελλείμματα, το δημόσιο χρέος, και τα ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Μειώνεται ή αρνητικοί ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ είναι συχνά ένας πρόδρομος των αναδυόμενων οικονομικών προβλημάτων. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας συνεπάγονται προβλήματα που ήδη υπάρχουν. Υψηλών δημοσίων ελλειμμάτων σημαίνει την ικανότητα μιας χώρας να δημιουργεί πρόσθετα δημοσιονομικά κίνητρα είναι περιορισμένη: τα ελλείμματα οδηγούν σε υψηλότερα δημόσια χρέη, τα χρέη που μπορεί να γίνει μη βιώσιμη.Ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών είναι το άθροισμα των εμπορικών και κεφαλαιακών ροών. Οι χώρες μπορούν να τρέξουν μόνο τα διαθέσιμα αρνητικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έως ότου έχουν εξαντληθεί τα διεθνή αποθεματικά τους.
Το ΔΝΤ συλλέγει τα δεδομένα αυτά σε 189 χώρες. Για τους σκοπούς εδώ, οι χώρες με πληθυσμό μικρότερο από 500.000 έπεσαν. Στη συνέχεια, επιλέχθηκαν οι 30 χώρες με τη χειρότερη επίδοση το 2014 σε κάθε ένα από αυτούς τους δείκτες. Αυτό περιόρισε τη λίστα σε 74 χώρες. Ο κατάλογος αυτός συνδυάζεται περαιτέρω με την επιλογή των χωρών που εκτελούνται χειρότερη σε τουλάχιστον 3 από τα 5 δεικτών. Αυτό άφησε 12 χώρες. Οι χώρες μαζί με τρεις άλλους που αντιμετωπίζουν κάπως μοναδική προβλήματα - Εκουαδόρ, την Ουκρανία και τη Βενεζουέλα - αναλύονται παρακάτω. Η Λιβύη και η Συρία δεν περιλαμβάνονται. Σοβαρά οικονομικά προβλήματα τους είναι κατά κύριο λόγο οφείλεται σε πολέμους. Αλλά τουλάχιστον για τώρα, η Λιβύη εξακολουθεί να την άντληση πετρελαίου και η Συρία δέχεται σημαντική οικονομική βοήθεια από το Ιράν.
πηγή http://www.talkmarkets.com/content/global-markets/