Tuesday, April 21, 2015

Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ)


ΔΤΡ

Παρά την χθεσινή ανοδική αναμενόμενη (βλ. σχετική ανάρτηση) θετική αναπήδηση ως την περιοχή του limit μας 470μ….. οριζόμενη περιοχή από την βάση του βραχυπρόθεσμου πτωτικού τριγώνου (1)….. ο δείκτης μας όχι μόνο Δεν κατάφερε να κρατήσει τα αρχικά του κέρδη, αλλά με προπομπό τις <<εσωτερικές>> ρευστοποιήσεις από FUNDS στην Τράπεζα Πειραιώς κινήθηκε κατά το κλείσιμο προς την πρόσκαιρη ζώνη στήριξης των 460μ…. κάτω από το όριο των 470μ..το οποίο και είχαμε θέσει ως ελάχιστη προϋπόθεση για την ανοδική συνέχεια.


Υπό αυτές τις συνθήκες αν και εφόσον ΔΕΝ διασπαστούν τα χαμηλά των 447 -454μ ο δείκτης μας δύναται στα πλαίσια της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης να δώσει εκ νέου πρόσκαιρη ανοδική προσπάθεια προς την ζώνη των 470μ…. με την ώθηση του δείκτη FAST st…. ο οποίος και κινείται πλέον σε υπερπουλημένες περιοχές δυνάμενος να αποδώσει με το όποιο ερέθισμα αντίδραση…


Στο γεγονός αυτό συνηγορεί και ο δείκτης μας PVO ο οποίος και έχει συμπληρώσει την φθίνουσα γεωμετρική του κλίμακα, με αποτέλεσμα η τμήση του να μας δώσει άνοδο του ΟΓΚΟΥ και θετικές τιμές…… αδυναμία όμως διακράτησης των προαναφερόμενων χαμηλών 454μ … τις οποίες θέτουμε ως STOP LOSS….αρχικά και των 447μ στην συνέχεια δύναται να επιτρέψει στο δείκτη μας ΔΤΡ μια πλαγιοκαθοδική πορεία με στόχο όπως έχουμε προαναφέρει (βλ. σχετική ανάρτηση) την περιοχή των 400-390μ…. εκτιμώμενο σημείο τμήσης του κάτω χείλους του πτωτικού μας καναλιού (Α1)με το κάτω χείλος των Bollinger's B….


Καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την κίνηση θα είναι η συμπεριφορά της Εθνικής Τράπεζας ΚΑΙ Η ΑΠΏΛΕΙΑ ΤΩΝ 0,94…..