Sunday, April 26, 2015

Οι επενδυτές ανήσυχοι για ομόλογα και πληθωρισμό επιστρέφουν πίσω σε εμπορεύματα, αν και εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές απόψεις. Σε πέντε διαγράμματα, μια ματιά στα highlights της χρηματοπιστωτικής αγοράς αυτής της εβδομάδας.


Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Από την Wall Street Journal

1) Οι μετοχές τεχνολογίας προωθείσαν το σύνθετο δείκτη Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ, 15 χρόνων μετά τα αποτελέσματα από  τις νέες εταιρείες της Silicon Valley. Ενώ ο σημερινός Nasdaq στεγάζει ακόμα άφθονες τεχνολογίας highfliers, γράφει ES Browning, φαίνεται πολύ λιγότερο κερδοσκοπικές από ό, τι το 2000, και πολλές από τις σημαντικότερες εταιρείες του έχουν ωριμάσει σε παγκόσμια μεγαθήρια στηρίζονται σε πραγματικά προϊόντα. Όμως οι μετοχές τεχνολογίας έχουν έρθει πίσω,  σε αποτιμήσεις έτσι ώστε να έχουν κάποια περιθώρια ανάπτυξης .Μπορείτε να ξαναζήσει την άγρια ​​βόλτα σε 3D , αλλά, λέει ο αρθρογράφος Ευφυής Επενδυτών Jason Zweig, να λάβουν σοβαρά υπόψη το μάθημα της ιστορίας και το ότι  δεν πληρώνω πάρα πολύ για τις μετοχές τεχνολογίας και πάλι .




2) Σημάδια  άλλης επιστροφής; Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να πηγαίνουν πίσω σε εμπορεύματα από το αργό πετρέλαιο σε χαλκό σε ζάχαρη, η οποία τροφοδοτείται από τα σημάδια ότι η παγκόσμια οικονομία είναι η θεραπεία και μια παύση στο ράλι του δολαρίου ΗΠΑ. Λίγοι αναλυτές πιστεύουν ότι η προτομή σε τιμές πολλών βασικών προϊόντων είναι εντελώς πάνω. Παρόλα αυτά, ορισμένοι θεσμικοί επενδυτές βλέπουν την ευκαιρία συλλέγοντας πρώτες ύλες σε τιμές κοντά σε πολυετή χαμηλά επίπεδα, καθώς τα χρηματιστήρια βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και οι αποδόσεις των ομολόγων κοντά στο μηδέν στην Ευρώπη και την Ασία οπότε αφήστε τα λίγο για να βουλιάξει το κεφάλαιό τους.




3) Ένα άλλο σημάδι επενδυτές λαμβάνουν θέση για μια αλλαγή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι: Είναι ότι  συσσωρεύονται σε κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ που προστατεύουν έναντι του πληθωρισμού  επενδυτές με τον ταχύτερο ρυθμό σε τρία χρόνια. Η βιασύνη σε ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ υποδηλώνει ότι η επιθετική προγράμματα τόνωσης κεντρικής τράπεζας, η σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου και μια παύση στο ράλι του δολαρίου έχουν αμβλύνει κάποιες ανησυχίες για τον αποπληθωρισμό, ακόμη και ως φορείς χάραξης πολιτικής αγωνίζονται για να τονωθεί η ζήτηση και οι τιμές εν μέσω υπερπροσφορά όχι μόνο σε εμπορεύματα , αλλά και στο κεφάλαιο και την εργασία 



4) Σχετικά με αυτές τις αρνητικές αποδόσεις των ομολόγων: Περισσότερο από το ήμισυ της ευρωζώνης  της αγοράς κρατικών χρέους τώρα προσφέρει στους επενδυτές μια αρνητική απόδοση , έξι μόλις εβδομάδες σε μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό έχει ορισμένοι επενδυτές ομολόγων επιφυλακτικοί: Για να κάνει τα χρήματα, ο πληθωρισμός θα πρέπει να παραμείνουν σταθερά κάτω από το μηδέν ή κάποιος άλλος πρέπει να συμφωνήσει να αγοράσει τα ομόλογα, σε μια ακόμα μεγαλύτερη τιμή. Αυτό είναι ένα είδος κερδοσκοπίας πιο στενά συνδεδεμένη με τα χρηματιστήρια από το νηφάλιος κόσμο των ομολόγων.



5) Και τέλος, οι  μηχανές πάρει όλα το buzz στον κόσμο των επενδυτικών συμβουλών, με περισσότερες από 200 εταιρείες συμβούλων έναρξη robo χρήση αυτοματισμών που να υποδηλώνουν χαρτοφυλάκιο τους κινήσεις, διαπιστώνουμε ότι ο ίδιος επενδυτής μπορεί να πάρει πολύ διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με το Robo που κάνει τη δουλειά .




πηγή http://blogs.wsj.com/