Monday, May 18, 2015

Στο 5% του ΑΕΠ ανήλθε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας τον Απρίλιο...

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

ΜΟΣΧΑ - το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ρωσίας αυξήθηκε  τον Απρίλιο, καθώς οι δαπάνες αυξήθηκαν,  όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ανήλθε σε 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, τον Απρίλιο, από 2,2% ένα μήνα νωρίτερα. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η Ρωσία κατέγραψε  ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 4,4% του ΑΕΠ.


Τον Απρίλιο, το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού μειώθηκαν σε 1.090 δισεκατομμύρια ρούβλια (22,2 δισεκατομμύρια δολάρια) από 1.160 δισεκατομμύρια ρούβλια ένα μήνα νωρίτερα, ενώ το κόστος του προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 1.410 εκατομμύρια ρούβλια από 1.290 εκατομμύρια ρούβλια.

Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αναμένει το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2015 να είναι 3,7% του ΑΕΠ και έχει ήδη αξιοποιηθεί αποθεματικό για πρώτη φορά από το 2009 για να < καλύψει το έλλειμμα >στον προϋπολογισμό.

Το αποθεματικό ταμείο, το οποίο είχε συσσωρεύσει μετά  από χρόνια έντονης διακύμανσης  τιμών του πετρελαίου και διατηρείται σε ξένα νομίσματα, ανήλθε σε 3.950 δισεκατομμύρια ρούβλια από την 1η Μαΐου, κάτω από RUB τα 4.95 τρισεκατομμύρια από την 1 Ιανουαρίου, ανέφερε το υπουργείο.


πηγή http://www.nasdaq.com/