Thursday, May 7, 2015

Ο Τραπεζικός κλάδος κινείται σε θετικό έδαφος αφού η χώρα κατάφερε να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ και η ΕΚΤ επέκτεινε περαιτέρω βοήθεια στις ελληνικές τράπεζες

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Από: TROY KUHN
Δημοσιεύθηκε: 7 Μάη 2015 στις 9:02 π.μ. EST

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ADR) ( NYSE: ΕΤΕ ) σημαντική  άνοδος. Δεν είναι απροσδόκητο,καθώς οι  ανοδικές τάσεις είχαν προβλεφθεί χθες, όταν οι αγορές προεξόφλησαν, την πληρωμή του μεγαλύτερου δανειστή της  Ελλάδας, κλείνοντας με άνοδο χθες  πάνω από 9%.


                           Εδώ είναι γιατί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ADR) (ΕΤΕ) έχει αρχίσει να αυξάνεται

Ο κύριος παράγοντας πίσω από την αύξηση των τιμών των μετοχών ήταν ότι η καταχρεωμένη Ελλάδα κατόρθωσε να εξοφλήσει περίπου $ 224 εκατομμύρια για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χθες.

Αρκετοί εμπειρογνώμονες είχαν προηγουμένως δείξει σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά η χώρα ότι θα  πραγματοποιήσει  την πληρωμή .

Μετά την πληρωμή, ένα έγγραφο της  κυβέρνηση αποκάλυψε ότι η Ελλάδα  είχε εκφραστεί   σε "σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις» μεταξύ της Ευρωζώνης και του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου παρεμποδίζεται σημαντικά τις συνομιλίες, ώστε τα μέρη που εμπλέκονται, να εργαστούν για  την επίτευξη μιας λύσης στην τρέχουσα κρίση.

Το έγγραφο  παραπονέθηκε κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τους όρους διάσωσης  λέγοντας, ότι υπάρχουν  «κόκκινες γραμμές παντού: συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις εργασίας και πρωτογενές πλεόνασμα. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και την αδυναμία τους να επικοινωνούν μεταξύ τους. "

Η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει το ανώτατο όριο για σανίδα σωτηρίας της επεκτείνεται μέσω του προγράμματος επείγουσας παροχής ρευστότητας. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γρήγορα χάνει την υπομονή της με τη χώρα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, διότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι Ο πιο σημαντικός πιστωτής στην Ελλάδα, χωρίς το οποίο οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν εντελώς ΝΑ ΈΧΟΥΝ  καταρρεύσει.

Προηγουμένως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε τοποθετήσει ο περιορισμούς  στην πρόσβαση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα σε σχέση με συμπληρωματικά της επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA). Τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης εξέδωσε μια δήλωση ότι δεν θα αποδεχθεί εξασφαλίσεις για τα δάνεια που κατατίθενται από τις ελληνικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδα, εκτός εάν αυτές μειώθηκαν κατά 50% τουλάχιστον. Αυτό ακολουθήθηκε με μια προειδοποίηση για περαιτέρω περικοπές, εάν η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει σύντομα μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η τράπεζα δεν προχώρησε σε  καμία περαιτέρω περικοπή ή περιορισμούς για την Ελλάδα. Αντ 'αυτού, η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο όριο για τη χρηματοδοτική ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό συνέβη παρά του ότι η Ελλάδα παρέλειψε να οριστικοποιήσει  μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

πηγή http://www.bidnessetc.com/