Tuesday, May 26, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών....Μικτή η εικόνα σταθεροποιητικά οι κυριότερες Ευρωπαϊκές χρηματαγορές

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Reuters

26η Μαΐου  Oι χρηματιστηριακές αγορές θα  δουν  το άνοιγμα σε μια μικτή εικόνα  στην Ευρώπη, την Τρίτη, την πρώτη ημέρα της εβδομάδας διαπραγμάτευσης για πολλές χώρες μετά από ένα Σαββατοκύριακο διακοπών, με συνεχιζόμενο το δράμα του χρέους στην Ελλάδα στο επίκεντρο και μετά από ένα κακό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών για τον  Ισπανό πρωθυπουργός Μαριάνο Rajoy.

                                                

Στο 0643 GMT, Eurostoxx 50 τα futures μειώθηκαν κατά 0,5%, αν και τα  Γερμανικά Συμβόλαια  μελλοντικής εκπλήρωσης  του δείκτη DAX και CAC γαλλική futures αυξήθηκαν κατά 0,3 τοις εκατό και τα ΣΜΕ του FTSE 100 ήταν σταθερά .

Η Ελλάδα σκοπεύει να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του χρέους της, αλλά χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να είναι σε θέση να το πράξουν, η κυβέρνηση είπε την περασμένη Δευτέρα, μετά από αρκετούς ανώτερους υπαλλήλους επέμεινε Αθήνα δεν είχε χρήματα για να πληρώσει μια δόση του δανείου που λήγουν την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, στην Ισπανία, ένα πλήγμα στις τοπικές δημοσκοπήσεις έχει αμφιβολίες για το σχέδιο Rajoy είναι ότι η οικονομική ανάκαμψη θα του εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία αργότερα αυτό το έτος.
Ευρωπαϊκή μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα, με κύριο δείκτη μετοχών Αθήνας πτώση 3,1 τοις εκατό και Ισπανίας IBEX πτώση 2 τοις εκατό. Οι όγκοι συναλλαγών ήταν λεπτή με του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης και της Νέας Υόρκης χρηματιστήρια κλείνουν για τις δημόσιες αργίες.


πηγή http://www.reuters.com