Monday, May 18, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών..

Σχόλιο Αγοράς 

Ανοδικό ξεκίνημα αναμένεται στις Ευρωπαϊκές αγορές, με το ενδιαφέρων να επικεντρώνεται στα προβλήματα ρευστότητας και στις κινήσεις που αναμένουν από την πλευρά της Κυβέρνησης οι διεθνείς πιστωτές. Η κίνηση και τα περιθώρια χρόνου που στενεύουν και αποτυπώνεται πλήρως στο στενό εύρος που οδηγούνται οι Τραπεζικές κυρίως μετοχές, σε αναμονή της κατεύθυνσης, αναλόγως την έκβαση των εξελίξεων......

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

ΛΟΝΔΙΝΟ,  Reuters:  Μάιος 18 Oι Ευρωπαϊκές μετοχές αναμένετε να τεθούν επικεφαλής για ένα  πιο σταθερό ανοδικό  ξεκίνημα  την Δευτέρα, με ορισμένες θετικές ενημερώσεις της εταιρείας και την αύξηση των τιμών των μεγάλων εμπορευμάτων  στήριξη της αγοράς. 


Τα futures δεικτών για blue-chip της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50, Της Γερμανίας DAX και ο CAC της Γαλλίας ήταν 0,3 έως 0,4 τοις εκατό υψηλότερο σε 0627 GMT, ενώ συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για τον FTSE της Βρετανίας ήταν μέχρι 0,04 τοις εκατό. 
Τα Αποθέματα ενέργειας θα είναι στο επίκεντρο και  των τιμών του πετρελαίου  από την ανησυχία ότι η σύγκρουση στο Ιράκ και η Υεμένη θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες καθώς μαχητές από το  Ισλαμικό Κράτος είπαν ότι είχαν πάρει τον έλεγχο της ιρακινής πόλης Ραμάντι σε ένα μεγάλο πλήγμα για το κυβέρνηση. 
Οι τιμές των βασικών βιομηχανικών μετάλλων ήταν επίσης επάνω. Κάποιες  θετικές  ενημερώσεις εταιρειών  αναμένεται επίσης να βοηθήσούν την αγορά.
 Ο Kabel Deutschland είπε ότι αναμένεται αύξηση στα EBITDA προσαρμοσμένο για να επιταχύνει σε ένα μέσο για την υψηλή μονοψήφια ποσοστά του τρέχοντος έτους, μετά την υποβολή εκθέσεων 3.3 τοις εκατό αύξηση για την περίοδο 2014/15. 
Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν  επιφυλακτικοί με την κατάσταση του χρέους στην Ελλάδα . Η χώρα είναι γρήγορη εξαντλείται σε μετρητά και τις συνομιλίες με τους δανειστές της έχουν φτάσει σε αδιέξοδο πάνω από τις απαιτήσεις τους για την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στις συντάξεις και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Γερμανοί πολιτικοί διατηρούνται μέχρι την πίεση προς την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο για να την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, με τον υπουργό Οικονομίας Sigmar Gabriel να προειδοποιεί την Αθήνα σε μια συνέντευξη ότι ένα τρίτο πακέτο βοήθειας δεν θα είναι διαθέσιμο , εκτός και εάν οι  Έλληνες  έκαναν  κάποιες αλλαγές.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ: 

VOLKSWAGEN Volkswagen πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν για πρώτη φορά σε τουλάχιστον τέσσερις και μισή χρόνια, τον Απρίλιο, αυξάνοντας την πίεση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να διορθώσετε το πρόβλημα σημεία που αποκαλύφθηκαν από την αποπομπή σοκ του Προέδρου Ferdinand Piech. BHP Billiton Spin-off του ανθρακωρύχου South32 έκανε το ντεμπούτο του κοντά στο κάτω μέρος της οι προσδοκίες για τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές απονέμεται μόνο ένα μικρό ασφάλιστρο με το νέο Καταχώριση εν μέσω ανησυχιών για ευρεία αδυναμία στον τομέα των πόρων. Ξεχωριστά, η BHP Billiton ψάχνει να επωφεληθούν από μια πτώση του πετρελαίου τιμές για να πάρει τα περιουσιακά στοιχεία όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία γεωτρήσεις βαθέων υδάτων της να τόνωση της ανάπτυξης καθώς επιβραδύνει την ανάπτυξη στην ξηρά σχιστόλιθου, επικεφαλής πετρελαίου της είπε.

 DEUTSCHE BANK Deutsche Bank συν-διευθύνων σύμβουλος Juergen Fitschen επιστρέφει σε δικαστήριο του Μονάχου, όπου και πέντε άλλοι νυν και πρώην στελέχη της Deutsche δικάζονται για φερόμενη προσπαθούν να χειραγωγήσουν στοιχεία για τις χαμηλότερες πληρωμές ζημία, η τράπεζα πλήρωσε για να το Kirch αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης. Ξεχωριστά, συν-διευθύνων σύμβουλος Anshu Jain είπε Φρανκφούρτης Allgemeine Sonntagszeitung σε μια συνέντευξη που αναμένεται δεν είναι τόσο πολλοί επενδυτές, ως συνήθως, θα απαλλάξει το σκάφους της Πέμπτης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

 ΤΡΑΠΕΖΕΣ, η Commerzbank Οίκος αξιολόγησης Fitch θα υποβαθμίσει σύντομα ευρωπαϊκές τράπεζες μαζικά, ενδεχομένως, ακόμα και κατά την έναρξη της εβδομάδας, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές χρηματοδότησης. Η εφημερίδα ανέφερε ότι δεκάδες τράπεζες θα επηρεαστεί από την υποβάθμιση, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank, η οποία θα δείτε τη βαθμολογία της μειωθεί ελαφρώς...

πηγή στοιχείων http://www.reuters.com/