Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης.....
ΑΘΗΝΑ - H Ελλάδα γλίστρησε σε ύφεση κατά το πρώτο τρίμηνο, τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωθηκαν την Τετάρτη, δείχνοντας πως η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αθήνας και των πιστωτών της και η αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να πληρώσει τα χρέη της, παίρνει μια νέα πορεία για τις ταλαιπωρημένη οικονομία της .
Το Ελληνικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία από το χέρι στατιστικές της ΕΕ, Eurostat. Αυτό ακολούθησε μια συρρίκνωση 0,4% το τέταρτο τρίμηνο από το τρίτο. Οι υφέσεις στην Ευρώπη συνήθως ορίζεται ως δύο ή περισσότερες διαδοχικές τριμηνιαίες συσπάσεις του ΑΕΠ.
Η πολιτική αβεβαιότητα επηρεάζουν δυσμενώς την οικονομία στην Ελλάδα από τα τέλη του 2014, αντιστρέφοντας μια προσωρινή ανάκαμψη που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους.
Οι Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εκλογή της νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, έχουν οδηγήσει σε μια αντιπαράθεση monthslong ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της - το υπόλοιπο της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - περίπου οι όροι της νέας ενίσχυσης διάσωσης.
Η αβεβαιότητα για το αν η κυβέρνηση στην Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει αυτό το καλοκαίρι, που οδηγούν δυνητικά σε έξοδο της χώρας από το ευρώ, έχει unnerved επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και τους καταθέτες της Τράπεζας. Η χώρα βρίσκεται τώρα πίσω στην ύφεση που έχει εξαφανιστεί το ένα τέταρτο της οικονομικής παραγωγής της από το 2008.
Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσφατα μείωσε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη ελληνικού ΑΕΠ το 2015, λέγοντας ότι αναμένει τώρα η οικονομία θα αναπτυχθεί 0,5%, αντί για μια παλαιότερη, πιο αισιόδοξη πρόβλεψη ανάπτυξης 2,5%.
Οι οικονομολόγοι λένε ότι μια συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες για τη χρηματοδότηση της διάσωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, αποτελεί προϋπόθεση για τη χώρα για την επίτευξη οποιουδήποτε ανάπτυξη φέτος, όμως. Η αποτυχία να συμφωνήσουν σχετικά με τους όρους οικονομικής πολιτικής της οικονομικής βοήθειας, αφήνοντας Ελλάδα αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τα χρέη της προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέτος το καλοκαίρι, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελέγχους κεφαλαίων και να ωθήσει την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση.
Ξεθώριασμα ανάκαμψη στην Ελλάδα έχει ήδη πλήττει τα φορολογικά έσοδα της κυβέρνησης, καθιστώντας δυσκολότερο για την Αθήνα να διατηρήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού - με εξαίρεση τις πληρωμές τόκων - όπως απαιτείται από το πρόγραμμα διάσωσης της.
Ωστόσο, τα στοιχεία από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη έδειξε ότι η χώρα είχε ταχυδρομήσει ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 2,2 δισεκατομμυρίων κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, σε σύγκριση με το αναμενόμενο έλλειμμα του EUR287 εκατομμύρια, κυρίως λόγω της έντονης περικοπές δαπανών και το ένα έκτακτα μέτρα που σε αύξηση των φορολογικών εσόδων.
ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου σε μια υπόσχεση για τον τερματισμό της λιτότητας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ύφεση συνεχίζεται, ωστόσο, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί να επιβάλει επιπλέον μέτρα λιτότητας για να διατηρηθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα. Οι πιστωτές έχουν ήδη πιέζοντας την Αθήνα να μειώσει τις δαπάνες και να αυξήσουν περαιτέρω τους φόρους για να καλύψει ένα προβλεπόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας αντιστέκεται σε αυτές τις απαιτήσεις για επιπλέον λιτότητα, καθώς και πίεση για άλλες οικονομικές επισκευές προσανατολισμένη στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων απορρύθμιση της εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Μια συμφωνία για την απελευθέρωση φρέσκα χρηματοδότηση για την Αθήνα θα χρειαστεί να υπερκεραστούν αυτά τα τμήματα σχετικά με τις πολιτικές. Η κυβέρνηση έχει πιθανώς αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του Μάη, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων και των μισθών του δημόσιου τομέα, όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορούν να πληρώσουν οικιακά τιμολόγια και εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους τον Ιούνιο χωρίς νέες ενισχύσεις διάσωσης, όπως αναφέρουν .
πηγή http://www.nasdaq.com/news