Monday, June 15, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών... η απογοήτευση από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο επίκενρο


Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

(Reuters) - 

Τα Ευρωπαϊκά futures των μετοχών υποχωρούν  τη Δευτέρα, καθώς επηρεάζονται από την έλλειψη συγκεκριμένης προόδου σχετικά με τα προβλήματα του χρέους στην Ελλάδα, που έχουν συνδεθεί  με την πτώση στη  χρηματιστηριακές αγορά  την περασμένη εβδομάδα.


Τα Blue-chip της Ευρωζώνης στον Euro Stoxx 50 futures συμβόλαια υποχώρησαν 1,2 τοις εκατό.Της Γερμανίας του  DAX τα futures υποχώρησε 1,4 τοις εκατό, ενώ τα futures του CAC της Γαλλίας υποχώρησε 0,9 τοις εκατό. 
Για τον FTSE 100 τα ΣΜΕ της Βρετανίας μειώθηκε επίσης κατά 0,3 τοις εκατό.

Οι Συνομιλίες για τον τερματισμό αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, ξέσπασε σε αποτυχία την Κυριακή, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να δηλώνουν την  απογοήτευσή τους ως προς την Αθήνα που σκόνταψε στην  αθέτηση του χρέους και  απειλεί το μέλλον της στη ζώνη του ευρώ.

Οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση του χρέους στην Ελλάδα ζυγίζονται για τις  Ευρωπαϊκές  μετοχές από  την περασμένη εβδομάδα, με δείκτη αναφοράς την πτώση των μετοχών στο ΧΑΑ  της Αθήνας »κατά 5,9 τοις εκατό την Παρασκευή.



ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ:

ACCOR / ALSTOM:

AccorHotels είπε σε μια δήλωση τη Δευτέρα ότι θα διορίσει τον Jean-Jacques Morin ως νέο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της από την 1η Οκτωβρίου Morin είναι σήμερα CFO στην Alstom.

AIRBUS:

Ευρωπαϊκή planemaker Airbus είναι σε συνομιλίες για την πώληση έως και 50 αεροσκαφών στη Saudi Arabian Airlines, πηγές εξοικειωμένοι με τα θέματα στο Reuters την Κυριακή.

Airbus Ελικόπτερα σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα ανάπτυξη βαρύ ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει μια πολυαναμενόμενη συνέχεια με το μοντέλο του H225 Super Puma, δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα είπε.

Deutsche Bank:

Deutsche Bank συν-διευθύνων σύμβουλος της Anshu Jain δεν θα λάβουν καμία αποζημίωση απόλυσης χωρίς αποζημίωση για την εργασία ως σύμβουλος στην τράπεζα εντός έξι μηνών μετά την αναχώρησή του, γερμανικά ΜΜΕ την Κυριακή.

DEUTSCHE POST:

Συνδικαλιστικά Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους να επεκτείνει τις απεργίες τους μισθούς στην Deutsche Post. Η δράση θα πρέπει να εξαπλωθεί σε εθνικό επίπεδο, τη Δευτέρα, η ένωση είπε. Η Deutsche Post δήλωσε ότι μπορεί ακόμα να παραδώσει το 80 τοις εκατό των γραμμάτων καθώς και το 75 τοις εκατό των πακέτων της σε εύθετο χρόνο.

πηγή http://www.reuters.com/