Friday, June 12, 2015

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.... κείμενο Δήλωσης από την ΕΕ..

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης....

Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Δήλωση

Κοινή Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Βρυξέλλες, 12 Ιούνη του 2015


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας, Federica Mogherini , Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Νέβεν Μίμιτσα , Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία και την Ανάπτυξη, ΧρίστοςΣτυλιανίδης , ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και Διαχείρισης Κρίσεων, η MarianneThyssen , Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα της εργασίας και η Βέρα Jourová , Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, καταναλωτές και Ισότητας των Φύλων και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

                                   Αποτέλεσμα εικόνας για παιδική εργασια

Η παιδική εργασία καταδικάζει όχι μόνο τα παιδιά σήμερα και τις μελλοντικές γενιές για τη ζωή της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας, αλλά στερεί από ολόκληρο τον κόσμο έναν πολύτιμο κεφάλαιο της γνώσης, η επινοητικότητα και η δημιουργικότητα. Περίπου 168 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-17 είναι στην παιδική εργασία [1] και αυτό είναι με κανέναν τρόπο δεν περιορίζεται στις φτωχότερες χώρες μέσα. Ακόμη και στις ανεπτυγμένες οικονομίες, η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο όλο και περισσότερα παιδιά και οι ανήλικοι να εγκαταλείψουν την σχολείου.Αλλά κανένα παιδί δεν πρέπει να θυσιάσει την παιδική ηλικία και την εκπαίδευσή τους να παρέχουν για την οικογένειά τους ή ακόμη και να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Η πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να γίνει και αποτελεί προϋπόθεση για το σπάσιμο των κύκλων μεταξύ των γενεών φτώχειας.Συνεχίζοντας στην ακλόνητη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων, από τη φτώχεια σε συγκρούσεις, η ΕΕ θα συνεχίσει να επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση και να συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά σε όλα τα περιβάλλοντα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι υφίστανται τις άδικες συνέπειες των συγκρούσεων που μειώνουν περαιτέρω την πιθανότητα να τους εκπαίδευση και αξιοπρεπή ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που η ΕΕ χρηματοδοτεί έργα όπως η Παιδική ΕΕ της Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας, η οποία στοχεύει ειδικά στην προώθηση της εκπαίδευσης έργα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με στόχο τα παιδιά που πλήττονται από ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η παιδική εργασία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την επίτευξη του διεθνούς αναπτυξιακού στόχου της καθολικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η εξάλειψη των χειρότερων μορφών παιδικής εργασίας, μεταξύ των οποίων παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις, θα παραμείνουν η προτεραιότητά μας για την περίοδο 2014-2020.

ΔΗΛΩΣΗ / 15/5177

πηγή http://europa.eu/