Friday, June 19, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών....ανοδικές - σταθεροποιητικές τάσεις αναμένονται

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

(Reuters) 

Τα Ευρωπαϊκά futures μετοχών αυξήθηκαν την Παρασκευή, ύστερα από τα κέρδη στη Wall Street  στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και παραμένουν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ελλάδα γεγονός που μπορεί να κρατήσει   την πρόοδο για τις  χρηματαγορές.


Τα Blue chip της Ευρωζώνης  και τα ΣΜΕ του  Euro Stoxx 50  αυξήθηκαν 0,4 %. Της Γερμανίας του DAX τα ΣΜΕ επίσης, αυξήθηκαν κατά 0,5 τοις εκατό, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CAC της Γαλλίας κατά  0,1 τοις εκατό ενώ του  FTSE 100 τα ΣΜΕ της Βρετανίας ήταν σταθερά.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν  έκτακτη σύνοδο κορυφής τη Δευτέρα για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια Ελληνική χρεοκοπία μετά από το γεγονός ότι στις τράπεζες οι  αναλήψεις επιταχύνεται και τα κρατικά έσοδα υποχώρησαν με  την Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές της να  παραμένουν σε αδιέξοδο για  μια συμφωνία χρέους.

Την Παρασκευή, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε σε μια δήλωση ότι θα υπάρξει λύση για την ελληνική κρίση χρέους, που θα επιτρέψει στη χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, ενώ την παραμονή στη ζώνη του ευρώ.

Δείκτη αναφοράς ATG της Αθήνας άγγιξε τριών ετών χαμηλά Πέμπτη, προτού ανακάμψει ελαφρά και διαμορφώθηκε 0,4 τοις εκατό υψηλότερο κατά το κλείσιμο.

Οι μετοχές της  Δανίας   θα μπορούσαν επίσης να έρθουν  στο προσκήνιο καθώς οι  Δανοί πολίτες εκδιώξαν  τον  πρωθυπουργό Helle Thorning-Schmidt σε μια εκλογή, την Πέμπτη και παρέδωσαν  την εξουσία σε μια συμμαχία της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων τεράστια κέρδη για το  Ευρωσκεπτικιστικό, αντι-μεταναστευτικό κόμμα...

πηγή http://www.reuters.com/