Thursday, June 4, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών....πτωτικό άνοιγμα αναμένεται ....πιέσεις στις αποδόσεις ομολόγων...

Σχόλιο Αγοράς...
Σαφώς και δεν περίμενε κανείς χθες να υπογραφεί μια συμφωνία.... Το γεγονός όμως ότι συνέβησαν οι εξελίξεις αυτές και το ότι υπάρχουν απτές προτάσεις....είναι ένα πολύ θετικό γεγονός διότι δείχνει την προσδοκία και την αγωνία του ότι γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης λύσης και από τις δύο πλευρές...... γεγονός πολύ σημαντικό για την σύγκλιση των δύο πλευρών..
Βέβαια στις αγορές και εν γένει στο οικονομικό γίγνεσθαι δεν είμαστε μόνοι μας, τα οικονομικά γεγονότα έχουν αντίκτυπο στις αγορές...αλλά όσο αναφορά την δική μας, η ουσία περιστρέφεται γύρω από τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων. Μπορεί να παρατηρηθεί ένα πτωτικό άνοιγμα και μια επιφύλαξη αλλά το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα θα είναι παρόν στις 17,10 ώρα....ακολουθώντας των παλμό των εν γένει εξελίξεων......άλλωστε και χθες το βράδυ στην wall street οι Τραπεζικές μετοχές στο νήμα ....κατέγραψαν τα κέρδη τους...


Reuters
Τα  Ευρωπαϊκά  futures μετοχών υποχωρούν  την Πέμπτη, λόγω της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων, η οποία μπορεί τυπικά να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος του χρέους για τις εταιρείες.

Στα Blue-chip της Ευρωζώνης ο Euro Stoxx 50 μελλοντικής εκπλήρωσης μειώθηκε κατά 0,6 τοις εκατό. Της Γερμανίας τα  DAX futures υποχωρούν  0,5 τοις εκατό, ενώ τα futures CAC της Γαλλίας υποχώρησαν επίσης κατά 0,6 τοις εκατό.

Οι Αποδόσεις των γερμανικών Bund αυξήθηκε την Τετάρτη μετά από τις δηλώσεις του Mario Draghi, του  πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που  δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν βλέπει κανένα λόγο για να ρυθμίσει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της μετά την πρόσφατη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αποδόσεις των ομολόγων. Τα Γερμανικά Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bund άνοιξαν  χαμηλότερα την Πέμπτη.

Ορισμένοι επενδυτές  σκέφτονται  να υιοθετήσουν  μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση ως προς  τις συνομιλίες του χρέους στην Ελλάδα καθώς αυτές συνεχίζονται.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας είχε αργά τη νύχτα συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι μια συμφωνία με τους πιστωτές ήταν "εντός θέματος " και ότι η Αθήνα θα κάνει την πληρωμή που οφείλεται στο ΔΝΤ  την Παρασκευή.



Όμως, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι «σημειώθηκε πρόοδος στην κατανόηση των θέσεων », η αριστερή ηγεσία της Ελληνικής Κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει τις περικοπές των παροχών και αυξήσεις φόρων που ζητούν οι πιστωτές της ΕΕ και του ΔΝΤ θ προτού παραδώσει φρέσκα δάνεια για να αποτραπεί μια χρεοκοπία που θα μπορούσε να διαταράξει την  αγορά του Ευρώ  και τον κόσμο. 



ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ:

BASF / SYNGENTA:

Γερμανικού ομίλου χημικών BASF SE εξετάζει μια πιθανή προσφορά για την εταιρεία Syngenta AG, ελβετική αντίπαλος της, η οποία έχει λάβει προσφορά εξαγοράς 45.000 εκατομμύρια δολάρια από τη Monsanto Co, ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, δήλωσε την Τετάρτη.


AREVA / EDF:

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ανακεφαλαιοποίηση των κρατικών πυρηνικός όμιλος Areva καθώς έδωσε την υποστήριξή του για το σχέδιο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της EDF να αναλάβει την επιχείρηση πυρηνικού αντιδραστήρα του.

AIRBUS:

Bombardier Inc θα αποκαλύψει νέες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις του τζετ CSeries επιβατών του στο Παρίσι Airshow βασίζεται σε πρόγραμμα δοκιμών της, Commercial Aircraft Πρόεδρος Fred Κρόμερ στο Reuters την Τετάρτη.


CAIRN Homes:

Ιρλανδική εταιρεία κατασκευής Cairn σπίτια παρουσίασε τα σχέδια για την Τετάρτη στη λίστα των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας μέχρι και 446 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια μέσω μιας μετοχής διάθεση με όρους σύνολο των συναλλαγών να ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου.

DEUTSCHE TELEKOM:


Dish Network Corp είναι σε συνομιλίες για συγχώνευση με την T-Mobile ΗΠΑ Inc, η τέταρτη μεγαλύτερη ασύρματο μεταφορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και η τιμή αγοράς δεν έχει συμφωνηθεί, η Wall Street Journal ανέφερε.

πηγή στοιχείων http://www.reuters.com/