Saturday, June 27, 2015

Απόφαση Eurogroup.....Τονίζουμε ότι η λήξη του οικονομικού διακανονισμού EFSF με την Ελλάδα, χωρίς άμεση προοπτική μιας συμφωνίας συνέχεια, θα απαιτήσει τη λήψη μέτρων από τις Ελληνικές αρχές, με την τεχνική υποστήριξη των θεσμικών οργάνων, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Υπουργική δήλωση για τις 27 του Ιούνη, 2015

27/06/2015 20:36 Δελτίο τύπου 534/15 Της ζώνης του ευρώ Οικονομίας & Οικονομικών


Οι Υπουργοί των κρατών μελών της ζώνης του € 18 και τα θεσμικά όργανα πραγματοποίησαν άτυπη συνάντηση για να συζητήσουν την επικείμενη λήξη της τρέχουσας EFSF οικονομικού διακανονισμού με την Ελλάδα, μετά τη διάλυση των διαπραγματεύσεων με τις Eλληνικές αρχές.


Η ενίσχυση της ΟΝΕ έχει συμβάλει στο να βοηθήσει τη ζώνη του ευρώ να ξεπεράσει την κληρονομιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Έχουμε κυρίως την προηγμένη δημοσιονομική εξυγίανση, σε εφαρμογή φιλόδοξες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βελτίωση της δημοσιονομικής και οικονομικής διακυβέρνησης μας, βάθυνε η χρηματοπιστωτική ενοποίηση και δημιούργησε αποτελεσματική firewalls. Είμαστε σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό, τι κατά τη διάρκεια της κρίσης. 

Τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ σκοπεύουν να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ. Αυτό θα συμπληρώσει τις ενέργειες που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να λάβει καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας και σύμφωνα με την εντολή της. ΕΤΧΣ και ΕΜΣ παραμείνουν τα ισχυρά μέσα με την πλήρη υποστήριξη μας που ήταν πάντα.

Δεσμευόμαστε να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση της ανθεκτικότητας των οικονομιών μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Τονίζουμε ότι η λήξη του οικονομικού διακανονισμού EFSF με την Ελλάδα, χωρίς άμεση προοπτική μιας συμφωνίας συνέχεια, θα απαιτήσει τη λήψη μέτρων από τις ελληνικές αρχές, με την τεχνική υποστήριξη των θεσμικών οργάνων, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η Ευρωομάδα θα παρακολουθεί πολύ στενά την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα και η Ευρωομάδα είναι έτοιμη να συνεδριάσει εκ νέου για να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, όπου χρειάζεται, προς το συμφέρον της Ελλάδα ως μέλος της ζώνης του ευρώ.

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, όπως απαιτείται, μετά από τη λήξη του οικονομικού διακανονισμού EFSF. 

[Η δήλωση που εγκρίθηκε από τους υπουργούς από τη ζώνη του ευρώ κράτη μέλη, εκτός από την Ελλάδα].

Επαφές με τον Τύπο
τον Πρόεδρο του Eurogroup Εκπρόσωπος Τύπου 
+31 652820938