Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...
Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξη Τύπου από τον Gerry Rice, Διευθυντής, Τμήμα Επικοινωνίας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Ουάσιγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια
Πέμπτη 11 Ιουνίου, 2015
ΤΜΗΜΑ ΔΝΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Δημοσίων Υποθέσεων Σχέσεις Media
E-mail: publicaffairs@imf.org E-mail: media@imf.org
Fax: 202-623-6220 Τηλέφωνο: 202-623-7100
Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξη Τύπου από τον Gerry Rice, Διευθυντής, Τμήμα Επικοινωνίας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Ουάσιγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια
Πέμπτη 11 Ιουνίου, 2015
Ερωτών: Μπορείτε σας παρακαλώ να μας δώσετε μια ενημέρωση της (Ελλάδα) κατάσταση των διαπραγματεύσεων; Επειδή φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες τα πράγματα κινούνται πολύ αργά.
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Όπως ξέρετε έχει υπάρξει αρκετή δημόσια συζήτηση σχετικά με τις διάφορες προτάσεις, οι συζητήσεις συνεχίζονται. Αυτό που μπορώ να σας πω από την άποψη της κατάστασης είναι ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ μας σε πιο βασικούς τομείς. Δεν υπήρξε πρόοδος στον περιορισμό αυτών των διαφορών πρόσφατα και ως εκ τούτου, είμαστε μακριά από μια συμφωνία.
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Όπως ξέρετε έχει υπάρξει αρκετή δημόσια συζήτηση σχετικά με τις διάφορες προτάσεις, οι συζητήσεις συνεχίζονται. Αυτό που μπορώ να σας πω από την άποψη της κατάστασης είναι ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ μας σε πιο βασικούς τομείς. Δεν υπήρξε πρόοδος στον περιορισμό αυτών των διαφορών πρόσφατα και ως εκ τούτου, είμαστε μακριά από μια συμφωνία.
Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι, ξέρετε, σαν Διευθύνων Σύμβουλος μας έχει πει πολλές φορές, το ΔΝΤ δεν εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι. Θα παραμείνει δεσμευμένος αλλά η μπάλα είναι πάρα πολύ στο δικαστήριο στην Ελλάδα τώρα και αντιλαμβάνομαι οι ελληνικές αρχές προετοιμάζουν κάποιες άλλες προτάσεις. Έτσι, αυτό είναι το είδος της κατάστασης που βρισκόμαστε, ναι.
Ερωτών: Είναι κατανόηση μου ότι σε περίπτωση συμφωνίας, το ΔΝΤ δεν θα απελευθερώσει τα χρήματα. Φαίνεται ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με στόχο μια ευρωπαϊκή λύση.
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε τις συζητήσεις να συνεχιστούν και να δούμε πού θα βγει, ξέρεις, στο τέλος της διαδικασίας και δεν θα κάνουμε εικασίες για το τι έχετε προτείνεται. Οπότε ας, ξέρετε, δείτε πώς η διαδικασία παίζει έξω.
Ερωτών: Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε τι άλλαξε και τι βλέπουμε σήμερα καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές, δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως καταλαβαίνω, σας έχει δώσει και τους Ευρωπαίους ένα ζευγάρι των προτάσεων για τη δική τους αντίληψη για το τι είστε έτοιμοι να κάνω;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Νομίζω ότι έχει υπάρξει δημόσια σχόλια από, νομίζω, όλα τα θεσμικά όργανα σχετικά με την ελληνική πρόταση.Αυτό που μπορώ να σας πω είναι, και πάλι, δεν νομίζω ότι είναι μια έκπληξη το γεγονός ότι έχει υπάρξει μια μεγάλη δημόσια συζήτηση για τα θέματα που παραμένουν ορισμένα σημαντικά εμπόδια στη συζήτηση των μεταρρυθμίσεων και των προγραμμάτων.
Αυτά είναι περίπου συντάξεις, τους φόρους και στη συνέχεια, το τρίτο στοιχείο είναι η χρηματοδότηση και, όπως γνωρίζετε, έχουμε ξαναπεί και άλλοι είπαν στο τέλος της ημέρας, το όλο θέμα έχει να προσθέσει επάνω.
Τώρα, ίσως μόνο μια λέξη για αυτά τα πράγματα, θα ρωτούσαν ποια είναι τα βασικά εμπόδια. Έτσι, για τις συντάξεις μόλις πάλι ένα κομμάτι της προοπτικής. Έχουμε συζητήσει αυτό πριν, αλλά σε μερικά γεγονότα. Συντάξεις και μισθοί αντιπροσωπεύουν το 80 τοις εκατό του συνόλου των πρωτογενών δαπανών στην Ελλάδα.Έτσι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να επιτύχουν τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς της στόχους χωρίς μεταρρυθμίσεις και κυρίως των συντάξεων.
Έτσι νομίζω ότι είναι ήδη αναγνωριστεί από όλες τις πλευρές, ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα, το σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Τα ελληνικά συνταξιοδοτικά ταμεία λαμβάνει κονδύλια από τον προϋπολογισμό της περίπου το 10 τοις εκατό του ΑΕΠ ετησίως. Τώρα, αυτό συγκρίνεται με το μέσο όρο στην υπόλοιπη ζώνη του ευρώ από δύο-και-α-μισό τοις εκατό του ΑΕΠ. Το πρότυπο σύνταξης στην Ελλάδα είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο όπως στη Γερμανία και τους ανθρώπους, και πάλι κατά μέσο όρο, συνταξιοδοτούνται σχεδόν έξι χρόνια νωρίτερα στην Ελλάδα από ό, τι στη Γερμανία. Και το ΑΕΠ ανά κεφαλή εισόδημα, φυσικά, είναι μικρότερο από το μισό του γερμανικού επίπεδο.
Αλλά θέλω να πω κάτι για τις συντάξεις επειδή υπήρξε κάποια εσφαλμένων αναφορών και παρεξήγηση σχετικά με το θέμα των συντάξεων και ιδιαίτερα σε σχέση με ό, τι το ΔΝΤ έχει ζητήσει.
Τώρα, έχω που ορισμένες από τις βασικές τους αριθμούς, αλλά θέλω να τονίσω σε σας ότι η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική ισορροπία είναι κάτι που το ΔΝΤ έχει έμφαση στο πρόγραμμα από την αρχή. Και για το θέμα των συντάξεων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι, για κοινωνικούς λόγους, βασικών συντάξεων που στοχεύουν στις πιο ευάλωτες ομάδες προστατεύονται. Και με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της καθαρής εθνικής ασφάλειας, που θα διασφαλίσει επίσης ότι η προστασία.
Έτσι και πάλι, νομίζω ότι έχει υπάρξει ένα κομμάτι της παρεξήγηση, ότι ψάχνουμε για την προστασία των πιο ευάλωτων, τα χαμηλότερα εισοδήματα συνταξιούχων, ακόμη και υποστηρίζουμε τη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Έτσι, αυτό είναι για τις συντάξεις.
Από τους φόρους, η πολιτική αύξησης των ήδη υψηλών ποσοστών σε χαμηλή φορολογική βάση, και πάλι, δεν είναι βιώσιμη. Γι 'αυτό είναι κρίσιμο να διευρύνει σημαντικά τη φορολογική βάση στην Ελλάδα. Και πάλι, από την αρχή το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα. Και πάλι, συγκριτές, η Ελλάδα έχει μια από τις μεγαλύτερες ελλείψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα έσοδα ΦΠΑ που πράγματι εισπράττονται έναντι εσόδων από τον ΦΠΑ που θα πρέπει να συλλέγονται λαμβανομένων υπόψη των συντελεστών.
Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η δομή του ΦΠΑ είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και επιτρέπει σημαντική διαρροή στο σύστημα. Έτσι, οι μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ που απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη δομή θα πρέπει να επιτρέπει την είσπραξη του φόρου, πιστεύουμε, από ένα επιπλέον ένα τοις εκατό του ΑΕΠ. Αυτά λοιπόν είναι τα κύρια θέματα και γι 'αυτό λέμε ότι δεν υπήρξε μια μείωση κατά την άποψή μας, μια επαρκή μείωση των διαφορών μας σε αυτά τα βασικά ζητήματα.
Ερωτών: Το ένα τοις εκατό στόχους που αναφέρατε, καταλαβαίνω ότι αντιπροσωπεύει τόσο στα έσοδα ΦΠΑ, καθώς και τις συντάξεις.Είσαι σταθερή σε αυτό; Θα διαπραγματευτεί ότι σε όλα; Και είπατε χρηματοδότησης, καθώς και μια σημαντική διαφορά, αλλά καταλαβαίνω σχετικά με τη χρηματοδότηση που έχει να κάνει πολύ με τους Ευρωπαίους και τι είσαι διατεθειμένος να προσφέρει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Κοιτάξτε, εγώ δεν πρόκειται να μπει σε διαφορετικούς αριθμούς, διότι αυτό είναι ένα μέρος της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη. Είμαι ακριβώς πρόκειται να το αφήσει όπου, ξέρετε, με ό, τι έχω πει για τις συντάξεις και φόρους.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση, αυτό που έχουμε πει επανειλημμένα, και πάλι, είναι ότι πρέπει να προσθέσει επάνω.Έτσι, υπάρχει μια ανταλλαγή καταλήξουν σε συμφωνία κατά τις συζητήσεις. Η πιο μακρινή τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και οι στόχοι είναι από την αρχική δέσμευση που αναλήφθηκε το 2012, η υψηλότερη θα είναι η ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδότηση και, μάλιστα, την ελάφρυνση του χρέους για να καταστεί το χρέος στην Ελλάδα βιώσιμη. Έχουμε μιλήσει για αυτό πριν από εδώ.Υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο που ισχύει για την αντιμετώπιση του χρέους στην Ελλάδα κατά το τρέχον πρόγραμμα. Αυτό είναι με τους ευρωπαίους εταίρους. Δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση για την αλλαγή του πλαισίου αυτού. Θα ενημερώσουμε την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους μας, στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης των πολιτικών της κυβέρνησης.
Επιτρέψτε μου να τονίσω και πάλι αυτό το στόχο είναι εδώ. Ο στόχος είναι να βοηθήσει την Ελλάδα, στηρίξει την Ελλάδα, να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου για τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι ό, τι όλα αυτά είναι σχετικά. Μερικές φορές μπορούμε να χαθείτε στα διάφορα στοιχεία. Αυτό είναι ό, τι είναι όλα σχετικά.Βλέπουμε αυτές τις πτυχές, όπως είναι ζωτικής σημασίας να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Ερωτών: Μπορείτε να μας μιλήσετε λίγο για τους (Ελλάδα) δημοσιονομικοί στόχοι; Νομίζω ότι πλέον πρόσφατο οικονομικό στόχοι τους είναι στην πραγματικότητα - στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα είναι στην πραγματικότητα μικρότερη από αυτή που είχε προτείνει στο παρελθόν. Πόσο μακριά είστε σε αυτό το μέτωπο;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Και πάλι, εγώ δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες ή αριθμούς σε διάφορους στόχους, γιατί νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα για τις διαπραγματεύσεις, αλλά όπως έχω πει, υπάρχει μια σχέση μεταξύ των δημοσιονομικών στόχων και για ό, τι θα πρέπει να συμφωνηθούν και να τότε η χρηματοδότηση.Πρέπει να προσθέσει επάνω στις δύο πλευρές.
Αν οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι πιο ευέλικτες και το ΔΝΤ είναι ευέλικτο, είμαστε ανοιχτοί σε αυτό, αλλά πρέπει να προσθέσει την άλλη πλευρά της εξίσωσης όσον αφορά την πρόσθετη χρηματοδότηση, την ελάφρυνση του χρέους, για να κάνει το όλο θέμα συνεκτική και πάλι, προσθέστε up.
Ερωτών: Ακριβώς για να παρακολουθήσει, όταν κυρία Λαγκάρντ είναι στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα - προφανώς υπήρξαν συναντήσεις του πολύ ανώτεροι πολιτικοί αξιωματούχοι που λαμβάνουν χώρα κατά την τελευταία λίγο. Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι προτιμά μια συμφωνία στην οποία μεσολάβησε από τους πολιτικούς ηγέτες. Θεωρεί σίγουρα Κυρία Λαγκάρντ, σε αυτό το επίπεδο. Μπορείτε να μας πείτε κάτι σχετικά με τις συναντήσεις για την Ελλάδα συγκεκριμένα ότι θα μπορούσε να έχει την επόμενη εβδομάδα;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Δεν έχω καμία λεπτομέρειες για την επόμενη εβδομάδα. Ο πρωταρχικός σκοπός, όπως είπα, από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος πρόκειται να κάνει ό, τι νομίζουμε ότι είναι μια σημαντική ομιλία στις Βρυξέλλες, και στη συνέχεια στο Λουξεμβούργο, όπου η Ευρωζώνη άρθρο IV διαβούλευσης είναι ο πρωταρχικός στόχος των συζητήσεων, αλλά προφανώς η Ελλάδα είναι πάρα πολύ στο μυαλό του καθενός, και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν συζητήσεις στο περιθώριο των άλλων συναντήσεων ή αλλιώς της. Θα σας κρατάμε ενήμερους.
Από την άλλη το σημείο που κάνετε, είναι η κατανόηση, επίσης, ότι οι ελληνικές αρχές αναζητούν σήμερα λύσεις σε πολιτικό επίπεδο. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά οι τεχνικές συζητήσεις τώρα έχουν σταματήσει, και στην πραγματικότητα, η ομάδα μας έχει επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, την τεχνική ομάδα.
Ερωτών: Επειδή ήταν προγραμματισμένο να σταματήσει ή να σταματήσει, επειδή υπήρχε ένα τέτοιο χάσμα;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Δεν υπάρχει πραγματική πρόγραμμα εδώ. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχουν επιστρέψει στην Ουάσιγκτον. Όπως είπατε, η κατανόηση μας είναι οι ελληνικές αρχές συζητούν σε πολιτικό επίπεδο, σε αυτό το στάδιο.
Πάω να πάρει ένα ή δύο ακόμη ερωτήσεις. Θα ήθελε να επαναλάβω και πάλι ότι θα συνεχίσει να ασχολείται. Είμαστε πάντα ασχολούνται και είναι έτοιμο να επαναλάβει, αλλά δεν έχω μια χρονική γραμμή για σας τώρα.
Ερωτών: Ποιος είναι στις Βρυξέλλες; Έχει κ Goyal γυρίσω πίσω;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Είναι πίσω. Όλοι, η τεχνική ομάδα.
Ερωτών: Ποιος έμεινε στις Βρυξέλλες; Κανείς;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Η τεχνική ομάδα έχει επιστρέψει.
Ερωτών: Δεν έχετε κανένα αντιπροσώπους στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Λοιπόν, έχουμε ένα αντιπροσωπευτικό κάτοικος Βρυξελλών. Έχουμε κάποιον.
Ερωτών: Βλέπω πως χρησιμοποιείται πολύ ισχυρή γλώσσα σήμερα, για πρώτη φορά, μιλάμε για την Ελλάδα. Βλέπω ρωτάτε για πράγματα για την ελληνική πλευρά. Το πραγματικό ερώτημα εδώ είναι τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Ζητάτε για το μέγιστο, δεν δέχονται καν το ελάχιστο. Αν πω είμαστε σε αδιέξοδο, είμαι διορθώσει;
Το δεύτερο ερώτημα, είναι έτοιμη το ΔΝΤ να λάβει μια πολιτική απόφαση;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Μόλις μερικά πράγματα. Δεν είμαστε ένα πολιτικό όργανο, είμαστε ένα τεχνικό ίδρυμα. Έχουμε 188 μέλη.Προσπαθούμε να είμαστε ανά πάσα στιγμή δίκαιος με τον τρόπο που δουλεύουμε με όλα τα μέλη μας.
Θα προτιμούσα αν θα χρησιμοποιήσει τη γλώσσα που έχω χρησιμοποιήσει αυτό το πρωί, η οποία είναι ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ μας σε αυτούς τους βασικούς τομείς, και δεν υπήρξε καμία πρόοδος στον περιορισμό των διαφορών αυτών, και είμαστε πολύ μακριά από μια συμφωνία. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που είπα στην αρχή.
Επίσης caveated ότι με ένα σημαντικό σημείο, ότι παραμένουμε εμπλακεί. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε. Το ΔΝΤ δεν φεύγουν από το τραπέζι. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσετε με τις τεχνικές συνομιλίες, αλλά υπάρχει χρονοδιάγραμμα για αυτό για σας.
Ερωτών: Απλά μια μικρή ερώτηση σχετικά με την Ελλάδα. Πόσο σημαντική είναι η απόφαση του δικαστηρίου κατά ελληνικού περικοπές στις συντάξεις που έγιναν το 2012; Νομίζω ότι ήταν ένα ελληνικό δικαστήριο που αναφέρουν ότι αυτή ήταν κατά την ελληνική νομοθεσία.
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Δεν είμαι εξοικειωμένος με την εν λόγω απόφαση.
Ερωτών: Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, όταν το δικαστήριο -
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Δεν έχω καμία πληροφορία για το αν η ομάδα θα πρέπει να επιστρέψει, και δεν έχω μια συγκεκριμένη χρονική γραμμή. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα μπορούμε να προχωρήσουμε όσον αφορά την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Όπως γνωρίζετε, το ΔΝΤ μπορεί να κινηθεί αρκετά γρήγορα μόλις ζητήματα λύνονται.
Ερωτών: Γρήγορα, σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, Πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Lipton είχε κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις αυτή την εβδομάδα σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους. Φαίνεται ότι ο τόνος του μαλάκωσε με το αν η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να ολοκληρωθεί. Πριν από την επόμενη (δεν ακούγεται) έχει εκταμιευθεί μπορεί να επεκταθείτε σε αυτό και πιο συγκεκριμένα μπορεί να επεκταθείτε λίγο περισσότερο σε αυτό το δανεισμό στην πολιτική ληξιπρόθεσμων οφειλών;
Ερωτών: Επειδή προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει έτσι και επειδή οι ανάγκες που έχει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες είναι τεράστια, η άποψή μας είναι ότι ένα είδος συμφωνίας πρέπει να επιτευχθεί σύντομα, πριν από το τέλος του Ιουνίου. Θα το ΔΝΤ είναι ένα μέρος της, καθώς επίσης και με την κατάσταση με τον τρόπο που μόλις περιέγραψε, είστε αισιόδοξος ότι θα πάρετε τα χρήματά σας πίσω, στο τέλος αυτού του μήνα; Και αν όχι, ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να επαναλάβω ότι παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι και, ξέρετε, προσπαθεί να είναι υποστηρικτική και να εργάζονται τόσο σκληρά όσο μπορούμε περισσότερο, και σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, και σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Και, ξέρετε, είμαστε πλήρως δεσμευμένοι, καθώς και πλήρη γνώση του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, αυτό είναι πολύ σαφές.
Σε θέματα πληρωμών, οι ελληνικές αρχές έχουν δηλώσει δημόσια και ρητά ότι πρόθεσή τους είναι να κάνουν καλό σε όλες τις υποχρεώσεις τους, οπότε θα ήθελα να το αφήσουμε εκεί. Ίσως απλά να πω, ξέρετε, ότι - και πάλι, νομίζω, ότι είναι λίγο αυτό που είπα νωρίτερα για την εστίαση στις λεπτομέρειες και μερικές φορές λείπει η μεγάλη εικόνα.
Ξέρεις, δεν είναι πραγματικά για το ΔΝΤ, είναι για την Ελλάδα, έχει να κάνει με τις ελληνικές αρχές και τους στόχους τους και τις προτάσεις μεταρρύθμισης τους. Και όπως είπα και προηγουμένως κατανόησή μας είναι ότι εξετάζουν κάποιες άλλες προτάσεις σε αυτό το σημείο.
Ερωτών: Έχετε διαφορές με την Ελλάδα, και καταλαβαίνουμε αυτό, μας εξήγησε, αλλά το μεγάλο ερώτημα εδώ, έχετε διαφορές με τους ευρωπαίους εταίρους σας; Επειδή αυτό είναι ό, τι καταλαβαίνω? δεν είναι τρελός κατά των Ελλήνων, που είναι επίσης τρελός εναντίον των Ευρωπαίων. Μπορείτε να μας πείτε αν είναι σε πλήρη συμφωνία με τους Ευρωπαίους, ή αν έχετε διαφορές με τους επίσης;
ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Λοιπόν, εγώ δεν θα το χαρακτήριζα τον τρόπο έχετε καθόλου. Και θα ήθελα απλά να σημειώσετε ότι η πρόταση που είχε υποβάλει στις ελληνικές αρχές, ξέρετε, μόλις μια εβδομάδα ή έτσι πριν, ήταν μια κοινή πρόταση των τριών θεσμικών οργάνων. Εντάξει? Έτσι, νομίζω ότι είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορώ να πω όσον αφορά την απάντηση στην ερώτησή σας.
ΤΜΗΜΑ ΔΝΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Δημοσίων Υποθέσεων Σχέσεις Media
E-mail: publicaffairs@imf.org E-mail: media@imf.org
Fax: 202-623-6220 Τηλέφωνο: 202-623-7100