Monday, June 1, 2015

Όλοι μπορούν τώρα μόνο να ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ελλάδα κάνουν χρήση του εναπομείναντος σύντομου χρονικού διαστήματος για να πάρουν αυτές τις αποφάσεις........Δήλωση του υπουργού Οικονομίας Sigmar Gabriel,

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Report  Nasduq

1 Ιουνίου του 2015, 5:56:00 πμ EDT

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-Ελλάδα πρέπει να είναι ανοιχτή σε συμβιβασμό και να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης του χρέους της,δήλωσε τη Δευτέρα o Γερμανός  υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel,  καθώς το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης στην Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές και θορύβησε τις αγορές τις τελευταίες ημέρες.

"Πιστεύω ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα και χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα», είπε ο κ Gabriel, «Έχουμε όλες τις προτάσεις, που βρίσκονται στο τραπέζι. Πιστεύω ότι αυτά περιέχουν επίσης τα πράγματα που θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον της ελληνικής πλευράς. Όλοι μπορούν τώρα μόνο να ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ελλάδα κάνει χρήση του εναπομείναντος σύντομο χρονικό διάστημα για να πάρει αυτές τις αποφάσεις. "


Η Αθήνα έχει να επιστρέψει σχεδόν € 1.600.000.000 ($ 1.750.000.000) σε εκκρεμή χρέη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυτό το μήνα και μερικά επίσημα σχόλια από την Ελλάδα δείχνουν ότι μπορεί να μην έχει αρκετά μετρητά για να πραγματοποιήσει τις πληρωμές.

Ένα άλλο σημάδι για το πόσο επείγουσα είναι η κρίση είναι, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Jean-Claude Juncker αναμένεται να συζητήσουν Ελλάδα κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο αργότερα τη Δευτέρα.

πηγή http://www.nasdaq.com/