Tuesday, July 7, 2015

Είμαι εναντίον ενός Grexit, το οποίο σαφώς θα πρέπει να αποφευχθεί ...... Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν εκστρατεία ανοιχτά για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ..... Δηλώσεις Γιούνκερ στην ολομέλεια...

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Πρακτικά από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της ΕΕ

H Ελλάδα και το δημοψήφισμα για τις προτάσεις bail-out ήταν το επίκεντρο της 7 Ιουλίου συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με την απερχόμενη της Λετονίας προεδρία του Συμβουλίου. Πρωθυπουργός της Λετονίας Laimdota STRAUJUMA συζήτησαν επίσης τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα της απερχόμενης Προεδρίας του Συμβουλίου με τους ευρωβουλευτές και τον Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής




Η Πρωθυπουργός της Λετονίας STRAUJUMA άνοιξε τη συζήτηση τονίζοντας ότι η λετονική Προεδρία είχε μια πολύ προκλητική και δυναμική περίοδο για την Ευρώπη. Αρχικά η Λετονία είχε τρεις προτεραιότητες: μια ανταγωνιστική Ευρώπη, μια ψηφιακή Ευρώπη και ασχολούνται με την Ευρώπη. Ωστόσο, STRAUJUMA τόνισε: «Η ζωή έφερε σε διορθώσεις. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις και ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της Ευρώπης, απαιτείται τη άμεση λήψη δράσης από την ΕΕ. Τώρα όλες οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της Ελλάδα θα φέρουν στο τραπέζι εποικοδομητικές προτάσεις. "



Ο Γιούνκερ μίλησε εναντίων του να φύγει η  Ελλάδα  από την ευρωζώνη:.. «Είμαι εναντίον ενός Grexit, θα πρέπει να αποφεύγεται σαφώς Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν  εκστρατεία ανοιχτά για έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη Αυτή είναι μια απλοϊκή απάντηση και τότε είναι μια λανθασμένη απάντηση Η. ΕΕ είναι όλα σχετικά με συμβιβασμό. Και αυτή είναι η δουλειά της Επιτροπής. Πρέπει να βάλουμε μεγάλα εγωισμοί μακριά και να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Είναι καιρός να καθίσουν γύρω από το τραπέζι και πάλι. Θα μιλήσουμε και πάλι σήμερα το βράδυ γυρνώντας προς τα κάτω τη ρητορική όγκου. "


Manfred Weber , η γερμανική προεδρία της ομάδας του ΕΛΚ, δήλωσε σχετικά με λιτότητα: «Εάν η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, αυτή η ήπειρος δεν έχει μέλλον. Η Λετονία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα "Και πρόσθεσε:«.. Η αλληλεγγύη είναι σημαντική, η δημοκρατία είναι σημαντικό, αλλά έχουμε επίσης κανόνες που πρέπει να τηρούνται "


Gianni Pittella , η ιταλική προεδρία της ομάδας S & D, συμφώνησε με Γιούνκερ: «Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για δράση και για λύσεις." Από την έκβαση του δημοψηφίσματος, είπε:.. "Πάρα πολύ διακυβεύεται Δεν μπορεί να παίζουν με το μέλλον της Ευρώπης και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κ Τσίπρας και η κυβέρνησή του να έρθει με κάποιες λογικές προτάσεις στη σύνοδο κορυφής αποψινή Πρέπει να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε γέφυρες για να επιτρέψει στους πολίτες στην Ελλάδα να αναπνεύσει και πάλι. "


Roberts Zīle , ένας Λετονός μέλος της Ομάδας ECR, δήλωσε η Λετονία χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν με το πρόγραμμα λιτότητας της και κάθε δυνατή συμφωνία με την Ελλάδα θα πρέπει να είναι δίκαιη για τους Λετονούς.




Guy Verhofstadt , ο Βέλγος επικεφαλής της ALDE, κάλεσε την ΕΕ να "επανέλθει στην κοινή λογική". "Οι άνθρωποι μιλούν για Grexit όπως ήταν τίποτα, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι για την Ελλάδα που μιλάμε, μιλάμε για τη δυνατότητα να έχουν μια υγιή νομισματική ένωση, ικανή να επιλύσει ένα πρόβλημα όπως αυτό», είπε. Επέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να "υποβάλει ένα αξιόπιστο πακέτο πραγματική μεταρρύθμιση, όχι μια σειρά από μέτρα λογιστικής".


Rebecca Harms , η γερμανική συν-πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων / Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας είναι "πρώτη δουλειά είναι να ενώσει τη χώρα του" μετά το δημοψήφισμα. Ευχαρίστησε, επίσης, της Λετονίας προεδρία του Συμβουλίου για το έργο του, λέγοντας: «Οι μικρές χώρες πρέπει να είναι γέφυρα κατασκευαστές στην Ευρώπη».


Μέλος Ηνωμένο Βασίλειο EFDD Paul Nuttall , δήλωσε ότι η λετονική Προεδρία δεν είχαν επιτύχει καλά αποτελέσματα με τη μετανάστευση και την ελληνική κρίση: "Έχετε κάνει απολύτως τίποτα, ενώ παρακολουθούμε το έργο της ΕΕ πτώση σε κομμάτια."


";! Τι γίνεται με τους ανθρώπους που μόλις μίλησε για τις πολυεθνικές και μεγάλες εταιρείες" μέλος ιταλική ENFGianluca Buonanno . είπε ο Γιούνκερ δείχνει λίγο γερμανικές και ευρωπαϊκές σημαίες, είπε: «Αυτή είναι η γερμανική σημαία και αυτό είναι το ευρωπαϊκό. Δεν θέλω να πεθάνω υπό γερμανική σημαία. Πριν δεν υπήρχε ο ναζισμός, τώρα υπάρχει οικονομική ναζισμού ».


Krisztina Morvai , μη εγγεγραμμένος από την Ουγγαρία, δήλωσε: «Έχουμε εδώ κύριε Juncker από το Λουξεμβούργο που εκπροσωπούν τις ευτυχισμένες δυτικές χώρες, αλλά δεν έχουμε ακούσει τίποτα σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες τους." Και πρόσθεσε: "Πόσο καιρό θα θα ακούσετε για τις χώρες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στην ΕΕ; "


Η τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την Ελλάδα θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν στην Ολομέλεια το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Ιουνίου και της συνόδου κορυφής του ευρώ στις 7 Ιουλίου 2015. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα λάβουν επίσης μέρος.

πηγή http://www.europarl.europa.eu/news/

Αναφ. : 20150707STO75602
Ενημερώθηκε: (07.07.2015 - δώδεκα παρα ένα
)