Monday, July 6, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών..,ισχυρή πτώση αναμένεται...JPM βασικό σενάριο τώρα είναι το Grexit.....Ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε την παραίτησή του την Δευτέρα, λέγοντας ότι είχε «ενημερωθεί» ότι ορισμένα μέλη της ζώνης του ευρώ τον θεωρούσαν ανεπιθύμητο στις συνεδριάσεις των υπουργών οικονομικών.

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...


(Reuters) - 

Οι Ευρωπαϊκές μετοχές επικεφαλής για μια απότομη πτώση τη Δευτέρα μετά που οι  Έλληνες απέρριψαν τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται σε αντάλλαγμα μια συμφωνία για το χρέος, εγείροντας ανησυχίες για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Στο 0629 GMT, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Euro Stoxx 50, της Γερμανίας DAX και του CAC της Γαλλίας ήταν 1.9 έως 2.3 τοις εκατό χαμηλότερο. Του  FTSE τα  futures της Βρετανίας υποχώρησαν 0,8 τοις εκατό.



"Μετά την έκπληξη στην αγορά με την κλήση ενός δημοψηφίσματος, οι Έλληνες εξέπληξαν  και πάλι την αγορά ψηφίζοντας« όχι ». Αυτό βάζει την Ελληνική κυβέρνηση σε πορεία σύγκρουσης με τους πιστωτές και ο κίνδυνος ενός Grexit έχει σίγουρα αυξηθεί,ανέφερε ο " Philippe Gijsels, επικεφαλής της έρευνας στο BNP Paribas Fortis Global Markets στις Βρυξέλλες, .

"Αυτό θα κάνει για ένα παραδοσιακό« κινδύνου-off ", σύμφωνα με αυτό που είδαμε την περασμένη Δευτέρα, με πιο επικίνδυνο σενάριο  τα  περιουσιακά στοιχεία που πηγαίνουν κάτω.. Στο τέλος της ημέρας, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αλλά το αποτέλεσμα θα είναι η αβεβαιότητα ".

Άναυδοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν μια σύνοδο κορυφής για την Τρίτη για να συζητήσουν την επόμενη κίνησή τους μετά την εκπληκτικά ισχυρή νίκη του «Όχι» το οποίο  αψήφησε τις δημοσκοπήσεις που είχαν προβλέψει ένα σφιχτό διαγωνισμό. Η  Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Αθήνα είχε ναυαγήσει οποιαδήποτε ελπίδα συμβιβασμό με τους εταίρους της, της  ζώνης του ευρώ  με τη  συντριπτική πλειοψηφία και την απόρριψη περαιτέρω λιτότητας.

Η ψηφοφορία αφήνει Ελλάδα σε αχαρτογράφητα νερά: και διακινδυνεύει μια κατάρρευση των τραπεζών που θα μπορούσαν να την εκτοπίσουν από το ευρώ. Χωρίς περισσότερη έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι τράπεζες στην Ελλάδα θα μπορούσε να ξεμείνει από μετρητά μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει την κυβέρνηση να εκδώσει ένα άλλο νόμισμα για να πληρώσουν τις συντάξεις και τους μισθούς.

Πολλοί οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένων στις ΗΠΑ τον τραπεζικό κολοσσό της JPMorgan, υπολογίζουν ότι  το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής θα επισπεύσει πιθανώς την έξοδο της  Ελλάδας από το ευρώ.

"JPM βασικό σενάριο τώρα είναι για Grexit, και εμείς τακτικής κοπεί τράπεζες, μία από τις καλύτερες επιδόσεις ... τομείς τους τελευταίους 3 μήνες, καθώς τα περιθώρια είναι πιθανό να διευρυνθεί. Μπορούμε επίσης να μειώσει το βάρος της Ευρωζώνης στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο από OW (υπέρβαροι) Ν (ουδέτερο), "η JPMorgan Cazenove αναλυτές είπε σε μια σημείωση.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την παραίτησή του την Δευτέρα, λέγοντας ότι είχε «ενημερωθεί» ότι ορισμένα μέλη της ζώνης του ευρώ τον θεωρούσαν ανεπιθύμητο στις συνεδριάσεις των υπουργών οικονομικών.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα παραμείνει κλειστή και τη Δευτέρα.


πηγή http://www.reuters.com/