Tuesday, December 29, 2015

Με ΠΝΠ ρυθμίζεται το ύψος του προστίμου για πολλαπλές φορολογικές παραβάσεις...

 Αλλαγές στα πρόστιμα από την Εφορία

Αλλαγές στο ύψος των προστίμων που επιβάλλονται από την εφορία στις περιπτώσεις πολλαπλών φορολογικών παραβάσεων επέρχονται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου.


 Ειδικότερα, εάν οι φορολογούμενοι υποπίπτουν εκτός από την παράβαση της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ή της άσκησης επαγγέλματος χωρίς την υποβολή σχετικής δήλωσης στην εφορία και στην παράβαση της υποβολής ανακριβούς δήλωσης ή της μη υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, τότε τα πρόστιμα για τις πρώτες περιπτώσεις αφαιρούνται από το πρόστιμο για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβών δηλώσεων και μειώνονται ως προς το τελικό ύψος τους. 

Παράλληλα, με την ΠΝΠ προβλέπεται ότι για τις περιπτώσεις στις οποίες το φύλλο ελέγχου εκδόθηκε έως και την 1η Φεβρουαρίου 2016, η δυνατότητα επιβολής μέτρων για τη διασφάλιση του Δημοσίου (π.χ. δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών) για παραβάσεις σχετικές με την έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων, νόθευσης στοιχείων, έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων καθώς και αποδοχής αυτών, γίνεται με τα προηγούμενα όρια φοροδιαφυγής.

πηγή http://www.acci.gr/acci/Home/EBEA_Announcements