Monday, January 25, 2016

Σταθεροποιητικό - θετικό άνοιγμα αναμένεται για τις Ευρωπαϊκές αγορές..... ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου...

Σχόλιο Αγοράς...

Reuters

25, Ιανουαρίου  Τα Ευρωπαϊκά futures μετοχών αυξήθηκαν τη Δευτέρα, ενισχυόμενα  από την άνοδο  στις ασιατικές αγορές και  την  ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.

Τα Σ.Μ.Ε. στο Euro Stoxx 50, του Γερμανικού DAX, του  CAC και  της  Βρετανίας FTSE All αυξήθηκε κατά 0,5-0,8 τοις εκατό .
  
DAX 30 futures



(DAX 30  αντίσταση στις 9,860μ.... στήριξη στις 9,764μ... και στις 9,526μ...)

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με 3 τοις εκατό την Παρασκευή, με τον δείκτη να σημειώνει  την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο της χρονιάς την περασμένη εβδομάδα, και  με τη δυναμική αυτή  να αναμένεται να συνεχιστεί και κατά την έναρξη των συναλλαγών τη Δευτέρα.

Τα Πορτογαλικά αποθέματα θα μπορούσαν επίσης να έρθουν  στο προσκήνιο μετά το κεντροδεξιό υποψήφιο Marcelo Rebelo de Sousa  που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Πορτογαλίας την Κυριακή, ένα αποτέλεσμα το οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στο  να διατηρήσει την πολιτική ισορροπία μετά από μια δραματική στροφή προς τα αριστερά στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία του Οκτωβρίου.

Η ισπανική αγορά θα μπορούσε επίσης να είναι στο επίκεντρο μετά που ο  υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, αναβάλλει για την Παρασκευή μια απόφαση για το αν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να σχηματίσει κυβέρνηση, αναγκάζοντας ένα νέο γύρο συνομιλιών για την επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου της χώρας.

Ασιατικές μετοχές τη Δευτέρα μετακινήθηκαν  πιο μακριά από τα τετραετή χαμηλά που χτύπησαν  την περασμένη εβδομάδα, στηριζόμενες και από το  κύμα ψύχους σε τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, καθώς  ώθησε υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου και ανακούφισε κάποια από την πτωτική πίεση στις παγκόσμιες αγορές.

World Equities έλαβε επίσης την καρδιά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησης πρόσθετα μέτρα για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής να έρθει, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως η Τράπεζα της Ιαπωνίας, θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

πηγή http://www.reuters.com/