Wednesday, January 27, 2016

Η ανασκόπηση των Αγορών από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ...


Ανασκόπηση Αγορών


Στην τριμηνιαία του έκθεση για την ελληνική οικονομία, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τονίζει ότι σε περίπτωση αποτυχίας στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η ανάπτυξη διακυβεύεται.


(Με κέρδη της τάξης του 2,33% κινείται αυτή την ώρα η μετοχή της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο ΧΑΑ...)


 Η άνοδος των τιμών των αμερικανικών κατοικιών επιταχύνθηκε τον Νοέμβριο σύμφωνα με τον δείκτη CaseShiller, που ενισχύθηκε 5,35% σε ετήσια βάση ύστερα από άνοδο 5,17% τον Οκτώβριο.

 Ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιανουάριο στο 53,7, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από 54 τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης του τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε περισσότερο των προσδοκιών, στο 53,7 από 54,3 προηγουμένως και ενώ αναμενόταν να μειωθεί στο 54.

 Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ ανήλθε στο 98,1 τον Ιανουάριο έναντι εκτιμήσεων ότι θα παραμείνει αμετάβλητος στο 96,5.




Οριακά κέρδη κατέγραψαν τα αμερικανικά κυβερνητικά ομόλογα την Τρίτη, με την απόδοση της δεκαετίας να σημειώνει πτώση 1 μ.β στο 1,99%, εν αναμονή της σημερινής πρώτης για το έτος συνεδρίασης της Fed. Τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν μετά το ράλι της τιμής του πετρελαίου.

 Οι τιμές των γερμανικών κυβερνητικών ομολόγων κατέγραψαν άνοδο με την απόδοση της δεκαετίας να υποχωρεί 2 μ.β στο 0,45%, διευρύνοντας τα κέρδη μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα.


Άνοδο σημείωσε το πετρέλαιο καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ είναι πιο κοντά σε μία συμφωνία για μείωση της παραγωγής. Η τιμή του crude έκλεισε 3,66% υψηλότερα, στα $31,45 ανά βαρέλι.

 Νέα κέρδη κατέγραψε χθες ο χρυσός, πλησιάζοντας τα υψηλότερα επίπεδα για σχεδόν τρεις μήνες. Η τιμή του έκλεισε στα $1119,92 ανά ουγγιά, ενισχυμένη 1,08%.




Νέα μικρή άνοδο σημείωσε χθες το ευρώ έναντι του δολαρίου αν και βρέθηκε να υποχωρεί μέσα στην ημέρα. Η ισοτιμία EURUSD διαμορφώθηκε στο 1,0870 (κλείσιμο Ν. Υόρκης), καταγράφοντας κέρδη 0,19%.


πηγή http://www.piraeusbankgroup.com/