Monday, January 4, 2016

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία O Ενιαίος Μηχανισμό Επίλυσης SRM από την 1η Ιανουαρίου 2016....ΕΕ

Daily News 01/04/2016
Βρυξέλλες, 4 του Ιανουαρίου 2016

O Ενιαίος Μηχανισμό Επίλυσης (ΕΥΚ) τέθηκε  σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2016. Η SRM εφαρμόζετε  σε όλη την ΕΕ για την ανάκαμψη των  Τράπεζων και της οδηγίας Ανάλυση (BRRD) στη ζώνη του ευρώ. Οι  πλήρης ανάλυση αρμοδιοτήτων του Διοικητικού ψηφίσματος Single (SRB) θα εφαρμόζονται επίσης από την 1η Ιανουαρίου 2016 (IP / 14/2784).

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Ένα ορόσημο στην οικοδόμηση της Τραπεζικής Ένωσης για τη ζώνη του ευρώ πρόκειται να φτάσει: από την 1η Ιανουαρίου 2016, ο Ενιαίος μηχανισμός επίλυσης θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Η SRM θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα συμβάλλουν στην αποφυγή μελλοντικών κρίσεων μέσω της παροχής για την έγκαιρη και αποτελεσματική επίλυση των διασυνοριακών και των εγχώριων τραπεζών.


Η ΕΕ έχει λάβει σημαντικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις βασικές αιτίες της οικονομικής κρίσης, και για να εξασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είναι πλέον πολύ καλύτερα κεφαλαιοποιημένες και είναι πιο αποτελεσματική η εποπτεία προκειμένου  να εντοπίζει τους κινδύνους που μπορεί να λάβουν στο σύστημα.

Όμως, παρά στενότερη επίβλεψη και μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη των κρίσεων, μπορεί να υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις των τραπεζών να μπουν στην δυσκολία. Ο κανονισμός SRM καθορίζει το πλαίσιο για τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στην Ένωση Τραπεζών όταν οι τράπεζες πρέπει να επιλυθούν.

Ο Επίτροπος Jonathan Hill, υπεύθυνος για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Κεφαλαιαγοράς της Ένωσης, δήλωσε: «Η Τραπεζική Ένωση έχει ήδη τα εργαλεία που χρειάζεται για να εποπτεύει τις τράπεζες στη ζώνη του ευρώ την 1η. ΗςΙανουαρίου ο ενιαίος μηχανισμός επίλυσης τώρα επίσης θα στη θέση του. Αυτό σημαίνει ότι τώρα έχουμε ένα σύστημα για την εξυγίανση των τραπεζών και των πληρωμών για την ανάλυση έτσι ώστε οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προστατεύονται από την υποχρέωση να διασώσει τις τράπεζες, αν χρεοκοπήσει. Δεν είναι πλέον θα τα λάθη των τραπεζών πρέπει να βαρύνει στους ώμους των πολλών. "

Το ΕΥΚ προβλέπει ότι το Ταμείο ενιαίο ψήφισμα (SRF) θα δημιουργηθεί σε μια περίοδο 8 ετών με την «εκ των προτέρων» εισφορές από τον τραπεζικό κλάδο. Τα κράτη μέλη συμφώνησαν να ορίσουν ορισμένοι κανόνες, ιδίως όσον αφορά τη μεταφορά των εν λόγω εισφορών από το Εθνικό Ψήφισμα Αρχές στο SRF, και για την προοδευτική αμοιβαιότητας της χρήσης τους με την πάροδο του χρόνου, σε μια διακυβερνητική συμφωνία (IGA). Η IGA ήταν μέρος του γενικού συμβιβασμού που επιτεύχθηκε από τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το ΕΥΚ Μάρτιος 2014, και κάθεται δίπλα του κανονισμού SRM (IP / 15/6258). Κυρώθηκε από επαρκή αριθμό των συμμετεχόντων κρατών μελών στις 29 Νοεμβρίου.

Η Τραπεζική Ένωση είναι υποχρεωτική για όλα τα κράτη της ζώνης του ευρώ και αποτελείται από 19 μέλη: Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σλοβακία , η Σλοβενία ​​και η Ισπανία. Εάν τα κράτη μέλη επέλεξαν να ενταχθούν στην Ένωση Τραπεζών, που χρειάζονται για να ενταχθούν τα τρία μέρη: την εποπτεία, την ανάλυση, το  και σύστημα αυτό.



Πλαίσιο



Ο ενιαίος μηχανισμός επίλυσης προτάθηκε από την Επιτροπή στις 10 Ιουλίου 2013. (IP / 13/674). Τέθηκε σε ισχύ στις 19 Αυγούστου 2014. Οι διατάξεις σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου ενιαίο ψήφισμα και τις εθνικές αρχές εξυγίανσης για την προετοιμασία των σχεδίων εξυγίανσης των τραπεζών που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2015.



Η Ενιαία μηχανισμός επίλυσης λειτουργεί ως εξής:
Η Ενιαία Εποπτική Μηχανισμού (SSM), υπό την επίβλεψη του, θα σημάνει όταν μια τράπεζα στη ζώνη του ευρώ ή είναι εγκατεστημένος σε κράτος μέλος που συμμετέχει στην Τραπεζική Ένωση είναι σε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και πρέπει να επιλυθεί.
Η Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Ενιαία (SRB), που αποτελείται από εκπροσώπους των αρμόδιων εθνικών αρχών (κατά τις οποίες η τράπεζα έχει την έδρα της, καθώς και τα υποκαταστήματα ή / και θυγατρικές), το SSM και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκτελεί συγκεκριμένα καθήκοντα για την προετοιμασία και διενεργεί την ανάλυση της τράπεζας που αποτυγχάνει ή είναι πιθανό να αποτύχει. Το SRB αποφασίζει αν και πότε να τοποθετήσετε μια τράπεζα σε ανάλυση και παραθέτει, στο σχέδιο επίλυσης, ένα πλαίσιο για τη χρήση των εργαλείων ανάλυσης και το Ταμείο ενιαίο ψήφισμα (SRF).
Το σχέδιο ψηφίσματος μπορεί στη συνέχεια να εγκριθεί ή να απορριφθεί από την Επιτροπή ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, από το Συμβούλιο μέσα σε 24 ώρες.
Υπό την επίβλεψη του SRB, εθνικές αρχές εξυγίανσης θα είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του σχεδίου ψηφίσματος.
Η SRB επιβλέπει την ανάλυση. Παρακολουθεί την εκτέλεση σε εθνικό επίπεδο από τις εθνικές αρχές εξυγίανσης και, θα πρέπει μια εθνική αρχή εξυγίανσης δεν συμμορφωθεί με την απόφαση της, αντιμετωπίζει άμεσα εκτελεστικά διατάγματα για τις προβληματικές τράπεζες.
Μια SRF συστάθηκε υπό τον έλεγχο του SRB. Θα εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα των χρηματοδοτική στήριξη, ενώ η τράπεζα έχει επιλυθεί.Χρηματοδοτείται από εισφορές από τον τραπεζικό τομέα. Το ΣΠΑ μπορεί να συμβάλει στην επίλυση εάν τουλάχιστον 8% του συνόλου των υποχρεώσεων της τράπεζας έχουν διασωθεί-in.



Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που ο  ΕΥΚ φέρνει στην Τραπεζική Ένωση;



Στην  τραπεζική Ένωση, ο Μηχανισμός ενιαίο ψήφισμα (SRM) επιτρέπει:


Περισσότερα ενιαίες προϋποθέσεις χρηματοδότησης για άτομα και επιχειρήσεις, χάρη σε ένα ενιαίο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της αποτυχίας των τραπεζών, ανεξάρτητα από το κράτος μέλος προέλευσης, μειώνοντας την αλληλεξάρτηση μεταξύ της προσφοράς πιστώσεων και την υγεία των δημόσιων οικονομικών?
Ενισχυμένη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με ένα πιο προβλέψιμο περιβάλλον για τις καταναλωτικές και επενδυτικές αποφάσεις, μέσω της κεντρικής διαχείρισης των κρίσεων για τις μεγάλες και τις διασυνοριακές τράπεζες, των οποίων η αστοχία μπορεί να άτακτη διαφορετικά να προκαλέσει μόλυνση και τον πανικό?
Ενισχυμένη προστασία των φορολογουμένων μέσω του εργαλείου bail-in και εάν είναι απαραίτητο ένα ενιαίο ταμείο ψήφισμα συγκέντρωση οικονομικών πόρων για τη διαχείριση κρίσεων, που πρέπει να παρέχονται από τις τράπεζες εκ των προτέρων, σε όλα τα συμμετέχοντα κράτη μέλη.


πηγή http://europa.eu/

Περισσότερες πληροφορίες:
Τραπεζική Ένωση: MEMO / 15/6164
http://ec.europa.eu/finance/general-policy/banking-union/index_en.htm
ΕΥΚ: MEMO / 14/295 και MEMO / 14/475
http://ec.europa.eu/finance/general-policy/banking-union/single-resolution-mechanism/index_en.htm
Ενιαία Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου: http://srb.europa.eu/