Thursday, February 4, 2016

Βελτιώθηκε η αγορά εργασίας ...κατά 0,3%... μειώθηκε η ανεργία στην ζώνη του Ευρώ και διαμορφώθηκε σε 10,5%....ΕΚΤ

                                                     Δελτίο  Τύπου

04/02/2016

Ενημέρωση σχετικά με τις οικονομικές και νομισματικές εξελίξεις


Απόσπασμα από το Οικονομικό δελτίο της ΕΚΤ...


Η κατάσταση στην αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται σταδιακά. Η απασχόληση αυξήθηκε περαιτέρω κατά 0,3%, σε τριμηνιαία βάση, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015, έχοντας αυξηθεί τώρα για εννέα συνεχόμενα τρίμηνα (βλ Διάγραμμα 6). Ως αποτέλεσμα, η απασχόληση ανήλθε κατά 1,1% πάνω από το επίπεδο που καταγράφηκε ένα χρόνο νωρίτερα, η υψηλότερη ετήσια αύξηση που παρατηρείται από το δεύτερο τρίμηνο του 2008. 


Το ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία άρχισε να φθίνει στα μέσα του 2013, μειώθηκε περαιτέρω το Νοέμβριο για να και διαμορφώθηκε σε 10,5%. Πιο έγκαιρη πληροφόρηση που αποκτήθηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας σημεία για την περαιτέρω σταδιακή βελτίωση της αγοράς εργασίας κατά την προσεχή περίοδο.

Κοιτώντας προς το μέλλον, η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί.Η εγχώρια ζήτηση θα πρέπει να υποστηρίζεται περαιτέρω από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής και την ευνοϊκή τους επίδραση στη χρηματοοικονομική συνθήκες, καθώς και από τις προηγούμενες πρόοδο που έχει σημειωθεί με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, η ανανεωμένη πτώση των τιμών του πετρελαίου θα πρέπει να παράσχει πρόσθετη στήριξη για το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και της εταιρικής κερδοφορίας, και ως εκ τούτου για την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις.Επιπλέον, η κατεύθυνση της δημοσιονομικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ γίνεται όλο και ελαφρώς επεκτατική, αντανακλώντας, μεταξύ άλλων, μέτρα για την υποστήριξη των προσφύγων.

Ωστόσο, η οικονομική ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από την υποτονική προοπτικές ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές, ασταθείς χρηματοπιστωτικές αγορές, τις αναγκαίες προσαρμογές των ισολογισμών σε διάφορους τομείς και το βραδύ ρυθμό υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές ανάπτυξης της ζώνης του ευρώ παραμένουν καθοδικοί και αφορούν, ιδίως, με τις αυξημένες αβεβαιότητες σχετικά με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και στην ευρύτερη γεωπολιτικούς κινδύνους.

Τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου της Έρευνας μεταξύ των Επαγγελματικών Φορέων Διενέργειας Προβλέψεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου της ΕΚΤ, δείχνουν ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ του ιδιωτικού τομέα παραμένουν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες σε σύγκριση με τον προηγούμενο γύρο διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου ( http://www.ecb.europa.eu /stats/prices/indic/forecast/html/index.en.html ).


πηγή
European Central Bank
Directorate General Communications
Sonnemannstrasse 20, 60314 Frankfurt am Main, Germany
Tel.: +49 69 1344 7455, E-mail: media@ecb.europa.eu