Tuesday, February 9, 2016

Πτωτικά αναμένεται το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών.... ο Τραπεζικός κλάδος στο επίκεντρο...

Σχόλιο Αγοράς...

Reuters

9  Φεβρουαρίου.. Οι  Ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν με   απώλειες συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης την Τρίτη, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται ισχυρή πίεση.
Από τις 0709 GMT, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την  ευρωζώνη τα  blue-chip ο  Euro STOXX 50, της Γερμανίας ο DAX, της Γαλλίας ο  CAC και της Βρετανίας  ο FTSE ήταν κάτω 0,4 έως 1,0 τοις εκατό.

DAX 30 futures



Ο Γερμανικός δείκτης DAX30 διέσπασε πτωτικά την στήριξη των 9,440μ... η οποία μετατράπηκε σε αντίσταση πλέον... με την στήριξη να εντοπίζεται στις 8,270μ.... στα χαμηλά του Νοεμβρίου του 2014...

Τα Συμβόλαια  μελλοντικής εκπλήρωσης για το Euro Stoxx Banks δείκτη, επίσης, υποχώρησαν 0,7 τοις εκατό.

«Η διεύρυνση των πιστωτικών περιθωρίων και το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στη credit default swaps. Υπάρχει  μία  τεράστια ζήτηση για το χαρτοφυλάκιο προστασίας σε όλα του ενεργητικού τάξεις και αυτό ακριβώς σε κάνει να  αισθάνεσαι σαν να πρόκειται να δούμε μια μεγάλη κίνηση  σύντομα, "Chris Weston, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς της IG, είπε.

«Υπάρχει μια πραγματική ανησυχία ότι το στρες στις   αγορές ενέργειας  θα αρχίσουν να επηρεάζουν την πραγματική οικονομία ... Αυτή η περίοδος συνεχούς μεταβλητότητας και επιδείνωση της πιστωτικής βούληση αντίκτυπο στις επιχειρήσεις."

Το κόστος ασφάλισης του τραπεζικού χρέους έναντι αθέτησης αναρριχήθηκε τη Δευτέρα  στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2013. Δανεισμού Το κόστος στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία αυξήθηκαν, καθώς οι επενδυτές απαίτησαν μια πιο παχιά κίνδυνο premium πάνω ασφαλέστερη γερμανική εφημερίδα, όπου δύο ετών οι αποδόσεις χτύπημα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στους μείον 52 μονάδες βάσης.

Ο Stoxx Europe 600 τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 5,6 τοις εκατό κατά την προηγούμενη συνεδρία, η ανάληψη του συνόλου των ζημιών σε περίπου 24 τοις εκατό αυτό το έτος σε ανησυχίες για τις τράπεζες », αποδοτικότητα και η κεφαλαιακή δύναμη σε ένα περιβάλλον όπου η νομισματική τόνωση συνεχίζει να ασκεί πίεση στα περιθώρια κέρδους.

Deutsche Bank μειώθηκε 9,5 τοις εκατό τη Δευτέρα όσον αφορά τοποθετημένο γύρω του την ικανότητα να διατηρήσει ομολόγων πληρωμές. Η γερμανική τράπεζα δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι είχε «επαρκή» τα αποθεματικά ώστε να λαμβάνεται δεόντως τις πληρωμές του τρέχοντος έτους για ΑΤ1 τίτλων.

Το sell-off στο ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα εξάπλωση σε άλλες αγορές. μέσο μερίδιο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε 5,4 τοις εκατό την Τρίτη, με τις τράπεζες λαμβάνοντας το κύριο βάρος του sell-off, ενώ ένα ισχυρότερο γιεν σέρνεται κάτω αποθέματα σε όλους τους τομείς.

DAX 30 Technical Analysis view


πηγή http://www.reuters.com/