Monday, July 18, 2016

Ως τις 7 Σεπτεμβρίου 2016, η προθεσμία για την διάθεση των κλασματικών υπολοίπων .. από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της VIOHALCO SA ..

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ  VIOHALCO SA  -  Βρυξέλλες, 15 Ιουλίου 2016


Η παρακάτω πληροφόρηση αποτελεί ρυθμιζόμενη πληροφορία, όπως αυτή ορίζεται στο Βελγικό Νόμο της 2ας Μαΐου 2007 και στο Βασιλικό Διάταγμα της 14ης Νοεμβρίου 2008 περί διαφάνειας σχετικά με τις υποχρεώσεις των εκδοτών χρηματοοικονομικών τίτλων οι οποίοι διαπραγματεύονται σε ρυθμιζόμενη αγορά.

Ανακοίνωση για διάθεση κλασματικών υπολοίπων μετόχων

Η «Viohalco SA» (στο εξής η Εταιρία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των 24.227.956,76 ΕΥΡΩ, λόγω της απορρόφησης των εταιριών, «ΕΛΒΑΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΔΙΑΤΟΥΡ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», «ALCOMET Α.Ε. Ανώνυμος Εταιρία Χαλκού και Αλουμινίου», και «EUFINA SOCIETE ANONYME», σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 2005/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26.10.2005, του Ελληνικού νόμου 3777/2009 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 και των άρθρων 772/1 και επόμενα του Βελγικού Κώδικα Εταιριών (ΒΚΕ) και την έκδοση 38.250.030 νέων μετοχών, χωρίς ονομαστική αξία, σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 17ης Φεβρουαρίου 2016, οι οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Euronext Brussels και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), προέκυψαν 3.525 μετοχές από κλασματικά δικαιώματα επί των νέων άυλων μετοχών της Εταιρίας, τα οποία έχουν παραδοθεί μέσω του ATHEX CSD.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44α παρ. 2 του Ελληνικού νόμου 2396/1996, όπως ισχύει, και την απόφαση 13/375/17.03.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρία καλεί όσους από τους κκ. Μετόχους της κατέχουν κλασματικά υπόλοιπα μετοχών είτε να τα διαθέσουν είτε να αποκτήσουν τα υπολειπόμενα κλασματικά υπόλοιπα, για το σχηματισμό ακεραίων μονάδων μετοχών μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε εκπνέει η εξάμηνη προθεσμία που ορίζει ο νόμος.

Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής όσα κλασματικά υπόλοιπα υφίστανται, θα εκποιηθούν κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατόπιν χορήγησης άδειας της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ορισμού Μέλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών που θα διενεργήσει την εκποίηση, ενώ το καθαρό προϊόν της εκποίησης, μετά την αφαίρεση των πάσης φύσεως εξόδων και φόρων, θα κατατεθεί υπέρ του συνόλου των δικαιούχων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στην Ελλάδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες, όπως η ημερομηνία έναρξης της εκποίησης των κλασματικών υπολοίπων, το αποτέλεσμα αυτής, η ημερομηνία έναρξης αναλογικής απόδοσης στους δικαιούχους του καθαρού προϊόντος της εκποίησης, μετά την αφαίρεση των πάσης φύσεως εξόδων και φόρων, και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα καταθέσει κάθε μέτοχος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην Ελλάδα θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως με νεώτερη ανακοίνωση της Εταιρίας.

Σχετικά με τη Viohalco SA

Η Viohalco, με έδρα στο Βέλγιο, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext των Bρυξελλών, καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε διάφορες εταιρίες παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας μετάλλων στην Ευρώπη. Με παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Αυστραλία, Π.Γ.Δ.Μ. και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρίες της Viohalco ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού και καλωδίων, καθώς και προϊόντων χάλυβα και χαλυβδοσωλήνων, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που το 2015 ανήλθε σε 3,3 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η Viohalco και οι εταιρίες της κατέχουν σημαντική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και έχουν αξιοποιήσει ορισμένα από τα ακίνητα αυτά, υπό τη μορφή σχεδίων ανάπτυξης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα www.viohalco.com .


πηγή http://www.helex.gr/