Monday, August 29, 2016

Η θετική σκιά που σημειώθηκε από την επαναφορά της μετοχής από τα χαμηλά ημέρας δημιούργησε bullish προοπτικές ... ΕΤΕ

Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών ...

Εθνική Τράπεζα ... ΕΤΕ 



Παρά την θετική προ διάθεση που σημειώθηκε στην μετοχή της ΕΤΕ.. και την προσπάθεια αναστροφής ως το υψηλό ημέρας τα 0,199 .. ένα νέο πτωτικό κερί σημειώθηκε σήμερα ... με το επίπεδο πλέον των 0,21 .. να λειτουργεί ως πρόσκαιρη αντίσταση .. και την τάση να τείνει να λάβει τα χαρακτηριστικά της bearish ... απόρριψης της πλάγιας διαγώνιας αντίστασης D1 .. στην περιοχή των 0,27 .. με αφορμή το ισχυρό πτωτικό momentum των αγορών λόγω του Βρετανικού Δημοψηφίσματος ..

Προσοχή όμως ... η θετική σκιά που σημειώθηκε από την επαναφορά της μετοχής από τα χαμηλά ημέρας στα 0,177 .. δημιούργησε bullish .. προοπτικές , δίνοντας μάλιστα σήμα εισόδου στον ταλαντωτή του δείκτη fast stochastic .. χαμηλά σε υπερ πουλημένη ζώνη τιμών ..

Το σήμα όμως αυτό είναι ... κατά την εκτίμηση ...  αμφιβόλου ποιότητας .. καθώς η παράμετρος του δείκτη εξακολουθεί λόγω της βίαιας διορθωτικής κίνησης να κινείται ψηλά σε ουδέτερη ζώνη τιμών στα όρια των 29,32 μ στην περιοχή της πρόσκαιρης αντίστασης .. προ διαθέτοντας ναι μεν για μία θετική αναπήδηση ..ως την περιοχή των 0,21 .. ή στην υπερβολή ως την περιοχή της ΕΜΑ 9 .. στα 0,23..  αλλά όχι σε ουσιαστική θετική αντίδραση ... καθώς τυχόν εναλλαγή τάσης από bearish σε bullish .. η μετοχή θα πρέπει να δώσει πειστικά κλεισίματα ... πάνω από την διαγώνια αντίσταση D1 .. στα 0,254..


Αν και εφόσον εξελιχθεί το ανωτέρω σενάριο ..  τότε είναι πολύ πιθανών να ολοκληρωθεί το pattern ABCD ..  όπου Α η τοπική κορυφή των 0,334 ..  Β ο πυθμένας των 0,201 .. το C η τοπική κορυφή των 0,278 .. η οποία αντιστοιχεί στο 61,8% του διορθωτικού fibo ΑΒ ..  και κατά συνέπεια ..  στην περιοχή των 0,18 .. να ολοκληρώθηκε το διορθωτικό  σκέλος του CD  και  στο 61,8% του fibo ... όπου D ... η περιοχή των 0,12 .. και ο πτωτικός στόχος του pattern  ABCD.. προκειμένου το σκέλος ΑΒ να ισούται με το σκέλος CD...

Σε κάθε όμως περίπτωση .. δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σενάρια είναι απλά σενάρια ..και τίποτα παραπάνω ..

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας..



Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.