Tuesday, November 1, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Σχόλιο Αγοράς 

Καλημέρα Ελλάδα .. καλό μήνα σε όλους .. Οι Δανειστές το έχουν < τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι > .. Καμία άλλη χρηματοδότηση διαμηνύουν οι Θεσμοί χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα .. Είμαστε σε  συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα με την Ελληνική κυβέρνηση αναφέρουν στο ΔΝΤ .. και εμείς εξακολουθούμε να < σφυρίζουμε > αδιάφορα για τα μέτρα που απαιτούν από το ταμείο για την συμμετοχή τους , ενώ κρυβόμασταν πίσω από τις αναφορές τους για ελάφρυνση των ήδη συμφωνηθέντων στόχων του προγράμματος .. καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους .. οι στόχοι είναι πολύ αισιόδοξοι για την Ελληνική οικονομία ..  Στην καθημερινότητα η υπερ φορολόγηση καλά κρατεί , και οι πολίτες σπεύδουν να διακανονίσουν με κάθε τρόπο τις οφειλές τους ..  την ίδια ώρα που το γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής σημειώνει στην έκθεσή του ..   Συμμεριζόμαστε την υπόθεση πολλών (σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση) ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για στοχευμένες εξοικονομήσεις δαπανών π.χ. στις δημόσιες προμήθειες, τα δημόσια έργα και στις καταναλωτικές δαπάνες του κράτους" .. 


Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index





Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά εξακολουθεί να  κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο ... αν και οι ταλαντωτές δίνουν αμφίρροπα μηνύματα αναζητώντας κατεύθυνση ...  


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά της ουδέτερης  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), έχει κόψει .. έστω και οριακά στο επίπεδο των 582μ ..  τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ...
Ο ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος είχε δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. μας δίνει πλέον βραχυπρόθεσμη αλλαγή τάσης , δίνοντας μία πλάγια ανοδική απόκλιση .. Το αρνητικό μήνυμα όμως είναι ότι ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) ..  διατηρώντας βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση ... αλλά δείχνει να κορυφώνει .. και μας δίνει μία ανησυχητική γωνία αρνητικής απόκλισης ... ενισχύοντας το διορθωτικό σενάριο ... αν και εφόσον οι τιμές του Γενικού Δείκτη ... δεν καταφέρουν να περάσουν πάνω από τον ταλαντωτή Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) ..





Η αμφίρροπα μηνύματα  επικρατούν και στους δείκτες κλασικής τεχνικής ανάλυσης , με το ενδιαφέρον να επι κεντρώνεται στον ταλαντωτή του δείκτη Fast stohastic  .. ο οποίος έχει δώσει αναστροφή βραχυπρόθεσμης  τάσης δίνοντας σήμα εισόδου .. το οποίο όμως κατά την εκτίμηση δεν θεωρείται αξιόπιστο .. καθώς εκδηλώθηκε κάτω από την στήριξη και σε ουδέτερη ζώνη τιμών ..

Ο δείκτης MACD ... έχει δώσει μία αρνητική γωνία απόκλισης περνώντας κάτω από τον ταλαντωτή του με πιθανών σήμα εξόδου .. . Οι τιμές του Γενικού δείκτη προς ώρας κινούνται σε ένα ουδέτερο επίπεδο τιμών στο 0,50% του διορθωτικού FIBO με αυξημένο το ενδεχόμενο να εισέλθουν σε επίπεδα στηρίξεων και αγοραστικού ενδιαφέροντος .. Η  ΕΜΑ 9 όμως  παρουσιάζει  μία μικρή ανοδική γωνία συντηρώντας βραχυπρόθεσμα το ανοδικό σενάριο ..



Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.