Sunday, November 20, 2016

Αγορά Ομολόγων - Greece 10- Year Bond ..

Technical Analysis chart .. Greece 10- Year Bond




Συνεχίστηκε η θετική εικόνα, καθώς σημειώθηκε νέα πτώση  της απόδοσης του Ελληνικού 10 ετούς Ομολόγου, παρά τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν στις Ευρωπαϊκούς τίτλους τις προηγούμενες ημέρες .

Η εξέλιξη αυτή .. κατά την εκτίμηση ..  είναι συνυφασμένη με τις προσδοκίες που εκδηλώνονται στην Ελληνική αγορά για την επιτάχυνση του κλεισίματος των προ απαιτούμενων για την δεύτερη αξιολόγηση από τους Θεσμούς, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονο διαγράμματα που έχουν τεθεί από το   Eurogroup με φόντο την έναρξη της συζήτησης για την εφαρμογή < κάποιων > ήδη συμφωνηθέντων μέτρων  για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.

Μία παρόμοια κίνηση παρατηρούμε στο post .. και την περίοδο του Μαΐου, μία κίνηση η οποία είχε συνοδευτεί και με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί , λόγω της προόδου που σημειωνόταν τότε στις συζητήσεις για την πρώτη αξιολόγηση, με φόντο τις προσδοκίες για την συμμετοχή των Ομολόγων των Ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ.

Αξίζει να σημειωθεί η φθίνουσα πορεία που σημειώνουν, οι τοπικές κορυφές κατά την πτώση της απόδοσης του Ελληνικού 10 ετούς Ομολόγου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, η τυχόν σημείωση περαιτέρω αύξησης της απόδοσης, με φόντο την σπουδή του Οικονομικού επιτελείου για το γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης , εν αναμονή του Eurogroup της 5 Δεκεμβρίου .. γεγονός το οποίο αντανακλάται και στην ανοδική κίνηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση όμως αρχικά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ψήφιση των προαπαιτούμενων, και εδώ πλέον τίθεται , το μεγάλο στοίχημα για την Κυβερνητική συνοχή, καθώς στο τραπέζι μπαίνει το φλέγον θέμα των Εργασιακών και της διαχείρισης  των Κόκκινων Δανείων.




Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.