Friday, February 10, 2017

Την τροποποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου ώστε να ενταχθούν σε αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ - Κ. Μίχαλος ...

Δελτίο Τύπου -  ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ.ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ



Τη στοχευμένη τροποποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου προκειμένου να ενταχθούν σε αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου και προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτση ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος προτείνει τη μεταφορά κονδυλίων από καθεστώτα επενδύσεων στα οποία δεν παρατηρείται ζήτηση σε άλλα καθεστώτα στα οποία ήδη έχει σημειωθεί η υποβολή πολύ μεγάλου αριθμού προτάσεων από επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να μην υπαχθούν σε αυτά λόγω έλλειψης πόρων. 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι

Σε συνέχεια εκδοθέντος εκ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Δελτίου Τύπου σχετικά με τον αριθμό των υποβληθείσων προτάσεων στα πρώτα τρία καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 σε συνάρτηση με τα συνολικά αιτούμενα ποσά ενισχύσεων, έχουμε να προβούμε στις κατωτέρω επισημάνσεις:

Πράγματι, όπως διαμηνύει σε όλους τους τόνους το αρμόδιο Υπουργείο, υπήρξε σαφώς επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό των υποβληθεισών αιτήσεων 821 τον αριθμό συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από την αντίστοιχη ενημέρωση προκύπτουν τα εξής χρήσιμα συμπεράσματα: 

· Οι περισσότερες προτάσεις (60% των προτάσεων καλύπτουσες το 68% του συνολικού προϋπολογισμού) ως αναμενόμενο αφορούσαν στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» 

· Το 60% των προτάσεων (50% σε προϋπολογισμό) ζήτησε ως ενίσχυση οτιδήποτε πλην της φορολογικής απαλλαγής ήτοι επιδότηση - ως επί το πλείστον - , επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης ή επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόληση

· Ο τομέας του Τουρισμού απορρόφησε προϋπολογιστικά το ήμισυ περίπου των κατατεθειμένων προτάσεων ήτοι 1.075.155.856€ εκ του συνόλου των 2.209.627.443€




πηγή http://www.acci.gr/acci/articles