Wednesday, February 8, 2017

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές ..

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα σε όλους ... Η < χάρτα > των μέτρων γύρω από την οποία θα κινηθούν οι εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες έχει αναμφισβήτητα τεθεί από την έκθεση του ΔΝΤ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των μέτρων το οικονομικό επιτελείο καλείται να ελιχθεί ανάμεσα σε μια ακόμα καταστροφική < διαπραγμάτευση > η οποία πλέον ακουμπά  το κύριο σώμα της εκλογικής βάσης της κυβέρνησης, και στο τίμημα της παραμονής στην εξουσία .


Τα μηνύματα από την Χρηματιστηριακή μας αγορά, για άλλον έναν μήνα απογοητευτικά με την  συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX) να κλείνει  στα €36,02 δισ., μειωμένη κατά 8,3% από τον προηγούμενο μήνα, τον  αριθμό των Ενεργών Μερίδων για το μήνα Ιανουάριο 2017 να ανέρχεται στις 16.869, και εν γένει τους Έλληνες επενδυτές να εμφανίζονται πωλητές σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α.Α.

Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά κινείται εντός του  Kumo του σύννεφου ichimoku διατηρώντας ουδέτερη τάση  σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, με εμφανή την ανησυχία καθώς οι γρήγοροι ταλαντωτές Chikou Span ( πράσινη γραμμή ), και fast stochastic μας δίνουν αρνητική γωνία απόκλισης ...




Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει θετική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), έχει κόψει ανοδικά και έδωσε αλλαγή τάσης στις 553,70 μ  τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) και έκτοτε κινείται πάνω από αυτόν .. αν και μετά την διορθωτική κίνηση των τελευταίων ημερών, εντοπίζεται μία μικρή αρνητική γωνία απόκλισης, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αλλαγή τάσης  ...



Η  προσοχή  είναι στραμμένη στον ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος μετά από εναλλαγές στο επίπεδο των 620 μ έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. προ διαθέτοντας για συνέχεια στην  διορθωτική κίνηση ..

Ιδιαίτερη ανησυχία εμφανίζει ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . )  ο οποίος έκοψε αρνητικά  τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. )  στις 644,96 μ ..  και πλέον κινείται κάτω από αυτόν δίνοντας σήμα εξόδου .. 




Μετά και τις νέες απώλειες που σημειώνει ο Γενικός Δείκτης Τιμών , το ενδιαφέρων επικεντρώνεται στην αντοχή της διαγώνιας στήριξης στις 607,84 μ ..   . Οι τιμές του Γενικού δείκτη παρά την διόρθωση εξακολουθούν να κινούνται σε υπερ αγορασμένη ζώνη τιμών  στο 61,8% του διορθωτικού FIBO με αυξημένο το ενδεχόμενο να εισέλθουν σε επίπεδα στηρίξεων και αγοραστικού ενδιαφέροντος ..

Οι ΕΜΑ παρουσιάζουν μία  πτωτική εικόνα με την ΕΜΑ 9 ( μπλε γραμμή ) να έχει κόψει την ΕΜΑ 21 ( κόκκινη γραμμή ) συντηρώντας βραχυπρόθεσμα το διορθωτικό σενάριο .. όπως και ο ταλαντωτής του δείκτη MACD ... ο οποίος διατηρεί το σήμα εξόδου  σήμα εξόδου .. με τον δείκτη fast stochastic ήδη να έχει δώσει σήμα για έξοδο παρά τις εναλλαγές που εμφανίζει .. 



Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.