Thursday, February 23, 2017

Τεχνικά Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών - Συνεχίζονται οι απώλειες για τον Τραπεζικό κλάδο ( ΕΤΕ) ..

Τεχνικά Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών - Εθνική Τράπεζα Ελλάδος  ( ΕΤΕ) 

Απώλειες ( με δείγματα σταθεροποίησης ) σημειώνονται  σήμερα στο Χ.Α.Α. με επίκεντρο  τον Τραπεζικό κλάδο, έχοντας ως  φόντο τις < δυσμενείς > εξελίξεις στο Eurogroup, και κυρίως τις εξελίξεις από την χθεσινή συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ των κα. Λαγκάρντ και Μέρκελ . Η πολιτική συμφωνία που προσδοκούσε το Κυβερνητικό επιτελείο θα φέρει ένα νέο πακέτο δυσβάσταχτων μέτρων, μέτρα τα οποία πλήττουν και τα χαμηλά οικονομικά στρώματα . Ιδιαίτερη σημασία, δίνετε στο γεγονός του ότι η όποια τελικά συμφωνία επιτευχθεί, θα , είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες , εν όψη του Eurogroup της 20ης Μαρτίου, με την κα Λαγκάρντ να επιβεβαιώνει αυτή την εξέλιξη , αναφέροντας μάλιστα ότι θα χρειαστεί ακόμη πολλή δουλειά προκειμένου να ετοιμαστεί και να παρουσιαστεί ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο επόμενο Διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ...



Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας ... Οι τιμές μετά από ένα ανοδικό σερί κινούνται και σήμερα πτωτικά σημειώνοντας όμως εναλλαγές προσήμου ,  καταγράφοντας  λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς απώλειες - 0,85% στα 0,234.. δείχνοντας αδυναμία να κινηθούν προς την αντίσταση των 0,25.. 


Παρά τις απώλειες οι τιμές εξακολουθούν να συντηρούνται πάνω από την μεσοπρόθεσμη διαγώνια στήριξη και πάνω από το το Kumo του σύννεφου ichimoku με την τάση να παραμένει θετική . Οι ταύροι φαίνεται πως εξακολουθούν να ελέγχουν αυτή την αγορά για όσο οι τιμές εξακολουθούν να παραμένουν πάνω από την διαγώνια στήριξη ..   ένα επίπεδο τιμών το οποίο δύναται να οριστεί ως stop loss και το οποίο τίθεται σήμερα σε δοκιμασία έχοντας η μετοχή σημειώσει προς ώρας χαμηλό ημέρας στα 0,232..

Μία ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον πιθανό σχηματισμό μίας ακόμη τοπικής κορυφής στα 0,25 ε με φθίνουσα φορά γεγονός το οποίο θα επέτρεπε τον σχηματισμό συνεχών χαμηλότερων  υψηλών, κλίνοντας προς το διορθωτικό σενάριο ..
 ... 
 Ο γρήγορος ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης στο επίπεδο των 0,21 με ασθενή σημάδια μιας ενδεχόμενης  αναστροφής .. 

Ο ταλαντωτής Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) διατηρεί μία ουδέτερη στάση, αρνούμενος προς ώρας να κινηθεί ανοδικά και να κόψει τον ταλαντωτή Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) απορρίπτοντας  ένα αγοραστικό σήμα ...


Ο δείκτης fast stochastic ο οποίος κινείται σε ουδέτερα  επίπεδα τιμών στις  56,25 μ  μας δίνει σήμα εξόδου κόβοντας τον ταλαντωτή του σε υψηλότερα επίπεδα τιμών ...  με περιθώρια όμως περαιτέρω διόρθωσης .. καθώς μία στήριξη εντοπίζεται στις 41,70 μ .. 

Τελευταία τιμήΌγκοςΔιαφοράΔιαφορά %ΑγοράΠώληση
ΤιμήΌγκοςΤιμήΌγκος
€ 0,23620.000€ 00,00€ 0,236194.488€ 0,237198.298
Υψηλό ημέραςΧαμηλό ημέραςΠροηγούμενο κλείσιμοΣυναλλαγές ημέρας
ΌγκοςΑξία
€ 0,237€ 0,232€ 0,23611.975.9232.809.307,787
Αριθμός πράξεων ημέραςΠακέτα ημέρας
ΑριθμόςΌγκοςΑξία
864000
Συν. αριθμός χρεογράφωνΑριθμός εισηγμένων χρεογράφωνΚεφαλαιοποίηση
9.147.151.527 9.147.151.527 2.158.727.760,372

Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.