Tuesday, February 13, 2018

Μικτές τάσεις επικράτησαν στα ADR των Ελληνικών Τραπεζών .. -

National Bank of Greece (ADR)


Σχόλιο Αγοράς... 

Ισχυρά κέρδη σημειώθηκαν χθες βράδυ στην Wall Street με τον Dow Jones Industrial Average να κλείνει στο + 1,70% στις 24,601,27 μ και τον  S&P500 στις 2,656 μ στο + 1,39%  .. -  Στο σύνολό τους οι Ελληνικοί Τραπεζικοί τίτλοι, στην Αμερικανική αγορά OTCMKTS... όπου διαπραγματεύονται απογοήτευσαν  με την συμπεριφορά τους ακολουθώντας σαφώς τους προβληματισμούς  των μητρικών στο Χ.Α.Α. καταγράφοντας μικτές τάσεις με το  ADR της Alpha Bank να σημειώνει ισχυρά κέρδη + 5,28% στα 0,6000$ και το ADR της Eurobank το οποίο σημειωτέων έχει και την χαμηλότερη εμπορευσιμότητα ... ισχυρές απώλειες - 5,66% στα 1,000$ .. 



Το ADR της Εθνικής Τράπεζας ... ο πλέον εμπορεύσιμος τίτλος των ADR παρουσίασε μία έντονη μεταβλητότητα ,με range 10%  ...  καθώς ακολουθώντας τις απώλειες της μητρικής στο Χ.Α.Α. άνοιξε στα χαμηλά ημέρας στα 0,3150$ με απώλειες -5% τεστάροντας επιτυχώς την στήριξη του επί της τομής της διαγωνίου του με την μεσοπρόθεσμη στήριξη στα 0,32$ .. με τους τεχνικούς δείκτες stochastic και MACD όμως να διατηρούν την αρνητική εικόνα τους και το σήμα εξόδου .. και με τις ανησυχίες των traders να επικεντρώνονται στον δείκτη MACD .. ο οποίος  περιστρέφεται  σε ουδέτερη ζώνη τιμών αν και η γεωμετρική ακολουθία του δείχνει να σταθεροποιείτε στα παρόντα επίπεδα ... 

Ο  δείκτης stochastic  έχει εισέλθει σε υπερ πουλημένη ζώνη, στην περιοχή των 9,360 μ μία περιοχή η οποία έχει δώσει θετικές αναπηδήσεις τεχνικού κυρίως χαρακτήρα .. με αυξημένο το ενδεχόμενο να δώσει μία τέτοιου τύπου θετική αντίδραση ... καθώς οι bearish δείχνουν να έχουν τον έλεγχο της αγοράς και στοχεύουν σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών προς την διαγώνιο των 0,2930$ .. με οδηγό την πίεση της  τμήσης της ΕΜΑ 9 επί της ΕΜΑ 50 στην περιοχή των 0,3454$ και την υποχρέωση του κλεισίματος του ανοδικού gap  την περιοχή των 0,305$ .. 

Οι ταύροι λόγω του ότι οι τιμές εισέρχονται σε μία περιοχή ισχυρών διαγώνιων στηρίξεων είναι εμφανές ότι στοχεύουν σε ένα πέρασμα πάνω από το 0,3454$  ( όπως και δοκίμασαν χθες βράδυ χωρίς επιτυχία ) τιμή η οποία αποτελεί κατά την εκτίμηση μου ως την ελάχιστη προϋπόθεση προκειμένου  να ανακτήσουν τον έλεγχο της αγοράς .. 

Μια τεχνικού τύπου αντίδραση με αυξημένο το ενδεχόμενο της περιστροφής γύρω από τα παρόντα επίπεδα τιμών φαίνεται προς ώρας να είναι το πιο πιθανό σενάριο ... ως ότου κλείσουν οι υποχρεώσεις  ... και ξεκαθαρίσουν περισσότερο τα πράγματα από τους τεχνικούς δείκτες ..


National Bank of Greece (ADR) trading plan 



Alpha Bank A.E. (ADR) 






PIRAEUS BANK SA 




E F G EUROBANK ERGAS 




Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.