Monday, February 19, 2018

Financial markets / Europe -19 Feb.- Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζουν οι Ευρωπαϊκές αγορές

EUROSTOXX 50


Καλημέρα Europe .. Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζουν οι Ευρωπαϊκές αγορές με τον δείκτη EUROSTOXX 50 να σημειώνει μικρές απώλειες  - 0,32% στις 3,418,50 μ . Ο DAX στο - 0,20% στις 12,426,54 μ  με  αλλαγές πρόσημου, όπως και ο Γαλλικός CAC 40  ο οποίος σημειώνει - 0,17% στις 5,272,5 μ με την ίδια εικόνα να επικρατεί και για τον FTSE 100 - 0,18% στις 7,281,50 .  Νωρίτερα το πρωί οι κυριότερες Ασιατικές αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας, ενώ αργία είναι σήμερα λόγω της ημέρας - του Προέδρου - και για την Wall Street. .. Οι traders δείχνουν να επιμένουν για τις Ευρωπαϊκές αγορές, με τα  investment funds να αυξάνουν τις θέσεις τους σύμφωνα με το σημερινό  report της ECB .. 





Technical Analysis chart DAX 



Τα futures του DAX ...   εξακολουθούν να κινούνται κάτω από το σημείο περιστροφής των 12,775 μ..  και κάτω από το Kumo του σύννεφου ichimoku με την μεσοπρόθεσμη τάση να παραμένει bearish  παρά την θετική αντίδραση των προηγούμενων ημερών ..


Οι ταύροι προσπαθούν να ελέγξουν την αγορά και ένα θετικό σημάδι είναι ότι κατάφεραν να περάσουν πάνω από την μεσοπρόθεσμη στήριξη ( αντίσταση πλέον ) στις 12,365 μ. και να παραμένουν πάνω από αυτήν. Στην πρώτη κρούση τους με την αντίσταση της ΕΜΑ 9 στις 12,450 μ δείχνουν μία καλή εικόνα .. αλλά προσοχή διότι ο γρήγορος ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή )  δίνει μία αρνητική γωνία απόκλισης στις 12,451 μ .  , όπως και ο ταλαντωτής fast stochastic σε υψηλή ζώνη τιμών στις 78,54 μ   .... αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό για μία μικρή υποχώρηση και test της περιοχής των 12,365 μ .  


Δεν θα πρέπει όμως οι bearish  να αγνοούν τα σημάδια του  δείκτη MACD ... ο οποίος χαμηλά σε υπερ πουλημένη ζώνη, μας δίνει θετική γωνία απόκλισης και αγοραστικό σήμα  σχηματίζοντας μία φθίνουσα γεωμετρική  αριθμητική πρόοδο  προς την μέση τιμή του ...  με τους ταύρους να στοχεύουν ένα πέρασμα πάνω από τα σημεία αναφοράς των πτωτικών κεριών στις 12,510 μ και κυρίως στις 12,590 μ .. με την διαγώνιο στις 12,220 μ να αποτελεί  αξιόλογο σημείο στήριξης και stop loss ...


Technical Analysis chart CAC 40 




Technical Analysis chart FTSE100 




Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.