Thursday, February 15, 2018

Financial markets / Europe - Πληθωρισμός ήταν και πέρασε ..!!

Technical Analysis chart DAX 


Market comment .. 

Καλημέρα traders .. Πληθωρισμός ήταν και πέρασε ... Κέρδη  σήμερα για  τις  Ευρωπαϊκές αγορές με τον δείκτη EUROSTOXX  50 να σημειώνει κέρδη + 0,22% στις 3,3950 μ . Ο DAX δίνει μία θετική εικόνα + 0,44% στις 12,393 μ ... αν και υψηλότερα εκφράστηκαν πιέσεις ...  ο Γαλλικός CAC 40 με ισχυρά κέρδη + 1,40% στις 5,237,50 μ ενώ  ο FTSE 100 κέρδη + 0,33% στις 7,237,50 .. οι traders  επιμένουν  Ευρώπη και η προσοχή στρέφεται στις εκτιμήσεις για την αύξηση των εταιρικών κερδών.  Η πίεση των προηγούμενον ημερών ήταν εισαγόμενη από τις USA ... και μία πολύ καλή ευκαιρία για αποκόμιση κερδών ..  ή νέες τοποθετήσεις ?? 




Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των USA που ανακοινώθηκαν χθες, ήταν πολύ ενθαρρυντικά για την ταχύτητα ανάκαμψης της οικονομίας ( CPI +0.5% )  με τους επενδυτές να δείχνουν να ξεπερνούν τους φόβους τους για μία αύξηση επιτοκίων από την FED τον Μάρτιο ... εστιάζοντας στην καλή πορεία της οικονομίας  ...  μία αύξηση η οποία στην  γλώσσα της αγοράς < φοβίζει >  .. αλλά στην ουσία επιβεβαιώνει τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, αν και μπορεί να στερήσει επενδυτικά κεφάλαια από την αγορά καθώς τα επιτόκια προσφέρουν μία πιο σταθερή και λιγότερο ριψοκίνδυνη απόδοση κεφαλαίου ..  




EUROSTOXX 50






Technical Analysis chart DAX 


Ο DAX δείχνει να ξεπερνά την πίεση, σπάζοντας χθές πάνω από το επίπεδο των πτωτικών κεριών στις 12,290 μ χτυπώντας σήμερα το επίπεδο της μεσοπρόθεσμης στήριξης ( αντίσταση πλέον ) των  12,370 μ .. Η  πίεση των προηγούμενων ημερών αποφόρτισε τους τεχνικούς δείκτες και πλέον οι ταύροι δείχνουν να έχουν τον έλεγχο της αγοράς στοχεύοντας στα επόμενα κρίσιμα σημεία αντίστασης στις 12,510 και 12,590 μ  πριν δοκιμάσουν να σπάσουν πάνω από την διαγώνια αντίσταση στις 12,615 και το μπλοκ των ΕΜΑ  30-50 ..

Ένα σπάσιμο του δείκτη πάνω από την ΕΜΑ 9 στις 12,481 θα πρέπει να προβληματίσει τους bearish αν και είναι πολύ πιθανών να σημειωθούν πιέσεις σε αυτά τα επίπεδα τιμών ...  καθώς οι ταύροι με πέρασμα πάνω από την ΕΜΑ 9 αλλάζουν την τάση σε θετική  

Σταθεροποίηση σε κλείσιμο ημέρας στα παρόντα επίπεδα τιμών, πιστεύω όμως πως είναι το κύριο μέλημα των ταύρων, καθώς  θα πρέπει  πρώτα να ενεργοποιήσουν  εκ νέου την ισχυρή μεσοπρόθεσμη στήριξη των 12,370 μ   ...  πριν συνεχίσουν υψηλότερα .. 

Ο δείκτης fast stochastic ήδη έδωσε μία περιστροφή θετικής απόκλισης ... και  αγοραστικό σήμα χαμηλά σε υπερ πουλημένη ζώνη τιμών. . 

Ο  δείκτης  MACD ... κινείται και αυτός πλέον χαμηλά σε υπερ πουλημένη ζώνη τιμών δίνοντας θετική απόκλιση και την υποψία αγοραστικού σήματος καθώς κλίνει προς τμήση του ταλαντωτή του  με την  αριθμητική πρόοδο να σχηματίζει φθίνουσα καμπύλη προς την μέση τιμή  ...




Technical Analysis chart CAC 40 



Technical Analysis chart FTSE100 






Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.