Friday, April 10, 2015

Η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι θα μπορούσαν να χρεωκοπήσουν σε μια σειρά πληρωμών που λήγουν σύντομα...


Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Από: Troy Kuhn
Δημοσιεύθηκε: 9 Απριλίου, 2015 στις 09:23 πμ EST

Ελλάδα κορυφαίες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα (ADR) ( NYSE: ΕΤΕ ) προετοιμάζονται για τον αγώνα κατά του ορισμού ως το $ 484 εκατομμύρια επιστροφή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φτάνει προθεσμία του σήμερα. Παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί να εκπληρώσουν την υποχρέωση του ΔΝΤ, η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι θα μπορούσαν να χρεωκοπήσουν σε μια σειρά πληρωμών που λήγουν σύντομα. Η μη επίτευξη συμβιβασμού επί των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τη συνακόλουθη επέκταση διάσωσης θα μπορούσε τελικά να ρίξει τη χώρα έξω από την ΕΕ. Ενώ ένα Grexit είναι πιο συχνά αποκαλείται ως η τελευταία σταγόνα για την Ελλάδα, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι το πλέον κατάλληλο σχέδιο δράσης για την ανάκτηση της οικονομίας της χώρας από τη μόλυνση.

Η παρούσα κρίση έχει επιβλέψει ένα μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους που ρίχνονται σε επίσημους πιστωτές, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι εν λόγω οργανισμοί μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τις ζημίες που σχετίζονται με προεπιλογή. Σύμφωνα με μια πρόσφατη αποκάλυψη από τον οίκο Fitch, η έκθεση των ιδιωτικών τραπεζών της ΕΕ για το ελληνικό χρέος είναι πολύ χαμηλότερο από το 18.360.000.000 δολαρίων επίπεδο που είχε φθάσει το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Η Fitch Ratings διευκρίνισε περαιτέρω ότι η πλειοψηφία των παρόντων έκθεσης του χρέους είναι μέσω βραχυπρόθεσμων κερδοσκοπικών και χρέος.




Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η Wall Street Journal είναι της γνώμης ότι μια Grexit δεν θα τραβήξει σε άλλες μικρές χώρες της ΕΕ με αυτό. Ως εκ τούτου, ένα ντόμινο δεν είναι επικείμενη. Η έναρξη της ελληνικής κρίσης έχει γνωρίσει χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία ετοιμάζεται για μεταρρυθμίσεων για την προσφορά τους για να προστατεύσουν τις οικονομίες τους από την διαφαινόμενη απειλές. Επιπλέον, οι αποδόσεις των ομολόγων στις χώρες αυτές έχουν παρουσιαστεί σταθερότητα και παρέμειναν σε σημαντικά χαμηλά επίπεδα, εν μέσω αύξησης ελληνική αστάθεια.
Ανεξάρτητα από το τι αρχικά σχέδια της ελληνικής αριστερή κυβέρνηση για τη χώρα ήταν, προς το παρόν, η Ελλάδα τρέχει οξεία απειλή της να στηρίξει τις τράπεζες χωρίς κανένα σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης. Αν οι διεθνείς πιστωτές στην Ελλάδα άδεια στη χώρα να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες και να επανέλθει η ιδιωτικοποίηση και η ανεξαρτησία της αγοράς εργασίας, που στην πραγματικότητα θα ενθαρρύνει αντι-μεταρρυθμιστικές πολιτικές σε άλλα μέρη της χώρας.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα αρχικά σχέδια διάσωσης που χορηγούνται από την ΕΕ ήταν κάπως εσφαλμένη. Αυτές οι διασώσεις έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα με ελάχιστη ή καμία γνώση για τις μεταρρυθμίσεις ανάπτυξης οδήγηση. Μια ιδανική κατάσταση για την Ελλάδα θα ήταν να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση και την απορρύθμιση και περικοπές στις κρατικές δαπάνες και τους φορολογικούς συντελεστές για την ένεση των καταναλωτικών δαπανών στην οικονομία. 

Επιπλέον, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πιο δύσκολο διαφοράς κατά ένα μελλοντικό Grexit ότι θα παρεμποδίσει σοβαρά τη φήμη της Ευρωζώνης. Η ΕΕ έχει από καιρό υπερηφανευόταν για ένθερμος σταθερότητα του, ως εκ τούτου, μια Grexit θα βαθούλωμα σοβαρά την αξιοπιστία των μελών του. Επιπλέον, θα μπορούσε επίσης να στείλετε ένα ψεύτικο σήμα ότι το μπλοκ είναι περισσότερο από ένα ισοτιμίας νομίσματος που επιτρέπει στα μέλη να εισέλθουν και εξόδου με βάση την ευκολία. Παρ 'όλα αυτά, μια Grexit θα μπορούσε επίσης να ωθήσει τις υπόλοιπες χώρες σε σοβαρή οικονομική αποκατάσταση.
Έρευνα από την Goldman Sachs υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι επικεφαλής για καταστροφικές συνέπειες αν αποχαιρετά το ευρώ και προσπαθεί να ανακάμψει από την ελληνική νόμισμα της δραχμής. Αναλυτές ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό σε μια σημείωση: «Η μετάβαση από το ευρώ σε ένα νέο εθνικό νόμισμα δεν είναι απλή υπόθεση ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν μπορεί απλώς να επαναφέρει ένα εθνικό νόμισμα. »Αναλυτές περαιτέρω τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κρίσιμη απειλή εάν η έξοδος πηγαίνει μπροστά. Η χώρα αντιμετωπίζει σκληρή προβλήματα εάν δεν συμμορφωθεί με τους όρους της διάσωσης και κάνει μια έξοδο για τόσο του ευρώ όσο και το χρέος της. Για το ένα, η χώρα δεν θα είναι σε θέση να διαγράψουν το χρέος τοποθέτηση του και δεν θα είναι καν σε θέση να το μετατρέψετε σε Ελλάδα και ο παλιός νόμισμα δραχμές.

πηγή  http://www.bidnessetc.com/39267-national-bank-of-greece-adr-investigating-the-grexit/