Sunday, April 19, 2015

Αλλη μια εβδομάδα κρίσης ξεκινά για την Ελληνική διάσωση

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Κυρ 19 Απρ, 2015 5:05 πμ EDT

ΛΟΝΔΙΝΟ | ΜΕ τον MIKE PEACOCK

Reuters) - Η απειλή που θέτει η Ελλάδα πέρα από τα σύνορά της, μπορεί να έχουν μειωθεί, αλλά οι προσπάθειες για να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να απελευθερώσει κεφάλαια διάσωσης και την αποφυγή προεπιλογή θα συλλάβει την προσοχή του κόσμου αυτή την εβδομάδα.
Ευρωζώνης υπουργοί Οικονομικών ανταποκρίνονται στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα την Παρασκευή με τις δύο πλευρές λέγοντας χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα για να κρατήσειΕλλάδα στη ζωή. Αλλά με την Αθήνα ακόμη να παράγουν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που κρίνεται αποδεκτή, υπάρχει λίγη εμπιστοσύνη ότι θα τραβήξει από μια συμφωνία.


Η Γερμανία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν ρεαλιστικό να αναμένουμε ζώνη του ευρώ χώρες να είναι σε θέση να πληρώσει μια νέα δόση της ενίσχυσης αυτού του μήνα.

«Κανείς δεν έχει ιδέα για το πώς μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εκλέγεται για μια υπόσχεση για τον τερματισμό λιτότητας, είναι balking σε πολιτικά ευαίσθητες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος και των αγορών εργασίας και ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο ο προκάτοχός του είχε συμφωνήσει.

Η Αθήνα είναι επικίνδυνα κοντά στην εξαντλείται σε μετρητά.

Αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα υπόλοιπα αποθέματα μετρητών σε όλη δημόσιο τομέα - συνολικά € 2.000.000.000 - για να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων στο τέλος του μήνα.
Χωρίς συμφωνία στη Ρίγα, Αθήνα θα μπορούσε σύντομα να αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ της παραγωγής των εν λόγω πληρωμών ή την εκπλήρωση επερχόμενες λογαριασμούς του χρέους. Ελλάδα πρέπει να καταβάλει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ το Μάιο έως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχτεί καμία καθυστέρηση. 
«Έχουμε τώρα θέσει ένα 40 τοις εκατό πιθανότητα για ένα Grexit, σε συνδυασμό με την αίσθηση ότι αυτό εξακολουθεί να αυξάνεται χωρίς σαφή ένδειξη μιας αντιστροφής», δήλωσε ο Nomura ανώτερος πολιτικός αναλυτής Alastair Newton.
«Ο κύριος λόγος είναι αυτό που βλέπουμε ως τη συνεχιζόμενη τάση για ρητορική όχι μόνο να κυριαρχήσει, αλλά να συντρίψει ουσία στις ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδα και του ευρώζώνη εταίρους. "

Κινούμενη άμμος

Μαλακό οικονομικοί δείκτες στις ΗΠΑ και την Κίνα την περασμένη εβδομάδα ξεχωρίζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, με μια αδύναμη κινεζική ανάγνωση ΑΕΠ ενίσχυση των προσδοκιών των νομισματικών μέτρων τόνωσης από το Πεκίνο, ενώ υποτονική στοιχεία για τις ΗΠΑ βρεγμένο προοπτικές μιας πρόωρης αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε μια ραγδαία δολάριο - και εξασθένηση του ευρώ και γιεν - πρέπει να βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία με την ενίσχυση της Ιαπωνίας και της Ευρώπης, όπου η ανάπτυξη ήταν αδύναμη.
Στο World Economic Outlook, το Ταμείο διατηρούνται παγκόσμιες προβλέψεις για την ανάπτυξη της αμετάβλητος, με ταχύτερη ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ και την Ινδίααντισταθμίζεται με μειωμένη προοπτικές σε άλλες βασικές αναδυόμενες αγορές, όπως ηΡωσία και η Βραζιλία .
Τα τελευταία στοιχεία της παγκόσμιας κατάστασης του παιχνιδιού θα πρέπει να παρέχονται με φλας Απρίλιο διευθυντές αγορών έρευνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα , τη ζώνη του ευρώ , η Γερμανία και η Γαλλία .
Με τα χρήματα-πιεστήρια ενεργοποιηθεί πλήρως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,ζώνη του ευρώ οι προοπτικές αρχίζουν σταδιακά να αυξάνετε.
«Πιστεύουμε ότι η συνδυασμένη ώθηση από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, εξασθένηση του ευρώ και χαλάρωση των πιστωτικών συνθηκών στην περιφέρεια, θα υποστηρίξει σταθερά, παραπάνω δυνατότητα επέκτασης με ρυθμό περίπου 2 τοις εκατό σε ετήσια βάση," οι οικονομολόγοι της Unicredit είπε σε μια σημείωση.



Οι αναδυόμενες αγορές έχουν σίγουρα αισθάνθηκε μια συμπίεση από άνοδο του δολαρίου.

Κεντρική τράπεζα της Τουρκίας συναντά την Τετάρτη και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πολιτική πίεση για να μειώσει τα επιτόκια, πιο δραματικά, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και πέφτοντας νόμισμα το οποίο χτύπησε ένα χαμηλό ρεκόρ αυτή την εβδομάδα.
Οι επενδυτές ανησυχούν για πολιτικές παρεμβάσεις στη νομισματική πολιτική, το make-up του οικονομικού επιτελείου της Τουρκίας μετά τις εκλογές του Ιουνίου και η πιθανότητα ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚ μπορεί να μην είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση από μόνη της.
Η Ουγγαρία έχει το αντίθετο πρόβλημα - ένα ισχυρό νόμισμα - τόσο κεντρική τράπεζα της αναμένεται να τακτοποιήσει τα επιτόκια κατά 15 μονάδες βάσης σε νέο χαμηλό των 1,8 τοις εκατό την Τρίτη, απαντώντας σε υπο-μηδενικό πληθωρισμό και με ανοδικό φιορίνι.

πηγή http://www.reuters.com/