Thursday, April 16, 2015

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος..

Η περιοχή κάτω από το1,03 περιέχει πολλές και σημαντικές στηρίξεις, με σημαντικότερη την S1 (πράσινη γραμμή post ) όπου την περίοδο  9 – 12 Φεβρουαρίου είχαμε (3) αναπηδήσεις με ανοδική συνέχεια….
Το αυτό συνέβη και χθες με αποτέλεσμα η μετοχή να επιβεβαίωση την εκεί περιοχή ως ισχυρή στήριξη, αναπηδώντας εκ νέου….. και εν απουσία ισχυρών εντολών πώλησης λίγο πριν το κλείσιμο να επανακτήσει το επίπεδο του 1,03, σημείο το οποίο εξ΄αρχης όπως είχαμε προαναφέρει δύνατε αν κρατηθεί να δώσει ανοδική συνέχεια....



Στα πλαίσια των αναμενόμενων σημερινών πιέσεων από την απρόσμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την S&P …. Μία εκ νέου κίνηση προς την περιοχή των 0,94…..θα ήταν θεμιτή προκειμένου την πλήρη επιβεβαίωση της για ΙΣΧΥΡΗ στήριξη κάτω υπό αντίξοες συνθήκες. Η άμεση επαναφορά της μετοχής στα επίπεδα των 1,03…… ή η άρνηση της για διάσπασή τους δύναται να επιφέρει πρόσκαιρη ανοδική αντίδραση  - ανάσα . τουλάχιστον ως το επίπεδο των 1,16 -1,18 όπου και θα συναντήσει την πρώτη οριζόμενη αντίσταση από την εκεί τοπική κορυφή πριν το  του 1.20.
Ιδιαίτερες όμως πιέσεις και αδυναμία συγκράτησης των πωλητών σε αυτά τα επίπεδα, θα θέσει σε δοκιμασία την επόμενη στήριξη με ανάλογες αναπηδήσεις στην περιοχή των 0,85…. Δια να συμβεί όμως αυτό ….. και προκειμένου την διάσπαση των προαναφερόμενων στηρίξεων…. Κατά την ταπεινή μου εκτίμηση θα πρέπει να συμβεί ένα σοβαρό οικονομικό γεγονός….. και όχι μόνο να λάβουν χώρα οι υπάρχουσες ανησυχίες και φήμες περί ρήξης με την ΕΕ.

Άλλωστε η εν λόγω μετοχή έχει μια ιδιαιτερότητα απέναντι των υπολοίπων του κλάδου της, διότι η πλειοψηφία της μετοχικής της σύνθεσης αποτελείται κατά κύριο λόγο από εγχώρια θεσμικά …ή ιδιωτικά χαρτοφυλάκια…….