Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...
Δημοσιεύθηκε: 20 Απρίλη, 2015 15:48 ET
Από WILLIAM WATTS
Οι επενδυτές δεν είναι πραγματικά εφίδρωση το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη, μια προοπτική που είχε τις αγορές στα πρόθυρα του πανικού μόλις λίγα καλοκαίρια πριν.
Οι συμμετέχοντες στην αγορά είναι πολύ χαλαρή; Μόνο ο χρόνος θα πει στα σίγουρα, αλλά εδώ είναι μια ματιά στο τι συμβαίνει και γιατί ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν οι επενδυτές υποτίμηση των κινδύνων, ενώ άλλοι παραμένουν χαλαροί.
Contagion περιέχονται
Ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να ανεβαίνουν και η γερμανική απόδοση του 10ετούς Bund TMBMKDE-10Y, + 5,61% κινείται όλο και πιο κοντά στο μηδέν στις ροές προς ασφαλείς τοποθετήσεις, οι αποδόσεις των άλλων φαινομενικά ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης δεν δείχνει πολύ άγχος.
Ιταλικά TMBMKIT-10Y, + 0,49% και η ισπανική TMBMKES-10Y, + 0,80% οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, πήδηξε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ως ελληνική φόβους αναβίωσαν, αλλά παραμένουν κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Μετά την υποχώρηση, την Παρασκευή, εμπνευσμένη εν μέρει από την Ελλάδα καθώς και κινήσεις από την Κίνα και άλλους παράγοντες, οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν την Δευτέρα, με την Wall Street και γερός πίσω. Σημαντικές δείκτες και στις δύο περιοχές δεν είναι μακριά επίπεδα ρεκόρ. Το ευρώ EURUSD, -0.36% υποχώρησε έναντι του δολαρίου, αλλά κρατάει πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά κάτω από 1,06 δολάρια.
Δεν ήταν ότι πολύ καιρό πριν ότι οι φόβοι για μετάδοση έστειλε ιταλικά και ισπανικά αποδόσεις του δημόσιου χρέους στα ύψη, εν συντομία εκτείνεται πάνω από 7% για το 10-ετή ομόλογα-επίπεδο θεωρείται ως μη βιώσιμη. Αυτό προστίθεται σε ένα φαύλο κύκλο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι τράπεζες, που μεταφέρουν μεγάλα ποσά δημόσιου χρέους, θα λάβει τεράστια χτυπήματα, απαιτώντας διασώσεις από τις ίδιες τις κυβερνήσεις.
Μετέπειτα δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2012 του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, καθησύχασε τους επενδυτές ότι μια επαρκής καστάνια ήταν στη θέση του, επιτρέποντας ιταλικά και ισπανικά αποδόσεις να πέφτουν πίσω από τα επίπεδα κρίσης.
Είναι QE η απόλυτη ασφάλεια οπίσθιας κίνησης;
Τώρα, η ΕΚΤ αγοράζει € 60 δισεκατομμύρια των ομολόγων ένα μήνα ως μέρος των ποσοτικών-χαλάρωση πρόγραμμα-μια κίνηση του που έχει οδηγήσει τις αποδόσεις κάτω στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. Μεγάλα κομμάτια της καμπύλης αποδόσεων στη Γερμανία και άλλες λεγόμενες χώρες του πυρήνα είναι τώρα σε αρνητικό έδαφος, πράγμα που σημαίνει ομολογιούχων πληρώνουν για το προνόμιο του χρήματος στάθμευσης με αυτές τις κυβερνήσεις.
Ο Erik Nielsen, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit Bank στο Λονδίνο, υποστήριξε, σε ένα σημείωμα, ότι το πρόγραμμα ποσοτικής-χαλάρωση της ΕΚΤ είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι αγορές δεν είναι για την-και πιθανότατα δεν θα-τρανταζόταν από την απειλή ενός Έλληνα έξοδο.
"Οι αγορές είναι αρκετά ισχυρή (ναι, θα φτάσουμε μεταβλητότητα, αλλά ότι θα ήταν μια ευκαιρία αγοράς), εργαλειοθήκη της ΕΚΤ είναι αρκετά καλή και QE είναι ήδη στη θέση του," έγραψε ο Nielsen.
Στην πραγματικότητα, οι Έλληνες πολιτικοί που πιστεύουν ότι η απειλή της μόλυνσης τους δίνει ένα διαπραγματευτικό χαρτί μπορεί οι ίδιοι να παραπλανητική, είπε, επειδή «Ό, τι μόχλευση νομίζουν ότι μπορεί να έχουν στο ευρωπαϊκό πλαίσιο έχει ανασταλεί από την ποσοτική χαλάρωση».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο, δεν ακούγεται και τόσο αισιόδοξο.
Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, Poul Thomsen, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, δήλωσε μια ελληνική έξοδος δεν θα μεταφέρει μόνο ένα "βαρύ τίμημα" για την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια «μεγάλη πρόκληση» για την ευρωζώνη, αν και Η Ευρώπη είναι πλέον σε καλύτερη θέση από ό, τι πριν από μερικά χρόνια.
Λένα Komileva, οικονομολόγος στο G + Economics, μιας εταιρείας συμβούλων με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι η απειλή μιας ελληνικής εξόδου παραμένει ένα «μοναδικό ιστορία του ευρώ."
Την ίδια στιγμή, ένα σενάριο εξόδου θα μπορούσε ακόμα και να ξυπνήσουμε αδρανείς φόβους για το δημόσιο κίνδυνο που κατέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ενδεχομένως να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του αγώνα εμπνευσμένη από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, είπε, σε ένα σημείωμα. Αυτό σημαίνει ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να εξακολουθούν να έχουν «συστημικές επιπτώσεις."
«Ο κίνδυνος της ευρύτερης παράπλευρες απώλειες δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί στις τιμές», δήλωσε ο Komileva.
πηγή http://www.marketwatch.com/