Sunday, May 3, 2015

Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ)...


ΔΤΡ


 Στην πορεία του Τραπεζικού δείκτη μας απεικονίζεται , η ανησυχία και η προσπάθεια της οικονομικής ανάκαμψης. Μετά το ορόσημο της διαφαινόμενης < ρήξης> με τους εταίρους και δανειστές μας,  στα μέσα Φεβρουαρίου, ο δείκτης μας ακολούθησε μια πτωτική πορεία, η οποία των έφερε στην καταγραφή των ιστορικών του χαμηλών (με τα μέχρι στιγμής στοιχεία)... στις  442μ… οδηγώντας τις μετοχές που τον απαρτίζουν στα όρια της χρηματιστηριακής < εξαθλίωσης>, συνθλίβοντας τις αποτιμήσεις τους.


Το γεγονός αυτό, υπολογίζοντας  το reverse split…  που έχει λάβει χώρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα , δύναται να εκ ληφθεί τύπης και ουσίας….. ως την χρεωκοπία …. του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος συνοδευόμενη από την κοινωνική  εξαθλίωση, και την παταγώδης αποτυχία των εγχώριων λεγόμενων < θεσμών> να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της οικονομία της χώρας.


Ο ΔΤΡ αφού βρήκε την δύναμη να αντιδράσει στις 440μ… στηριζόμενος στις προσδοκίες για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, κινήθηκε ανοδικά διασπώντας αρχικά των ΕΚΘ10 στις 495μ…  μία κίνηση η οποία του προσέδωσε δυναμική σε συνάρτηση με τις υπερπουλημένες τιμές του FAST st….  οδηγώντας τον στην ανοδική διάσπαση της βάσης του μεσοπρόθεσμου πτωτικού τριγώνου ΤΡ2  … (ΒΛ. post) και την εκεί σχηματιζόμενη μικρή αντίσταση των προηγούμενων χαμηλών του στις 525μ…
Μέσα από τις καλλιεργούμενες προσδοκίες…… και σαφώς από το αγοραστικό ενδιαφέρον από τις συνθλιβείσας χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των μετοχών που τον απαρτίζουν, συνέχισε την ανοδική του πορεία, διασπώντας ανοδικά την εκεί σχηματιζόμενη αντίσταση, στην βάση του βραχυπρόθεσμου πτωτικού τριγώνου ΤΡ1…. Την οποία εκλαμβάνοντας θετικό κλείσιμο (3) συνεδριάσεων άνωθεν αυτής , της απέδωσε πλέον τον χαρακτηρισμό ως ΣΤΗΡΙΞΗ οριζόμενη από την τμήση της διαγωνίου του μεσοπρόθεσμου τριγώνου ΤΡ2…. Και της βάσης του βραχυπρόθεσμου τριγώνου ΤΡ 1 στις 560μ…… σημείο το οποίο και θα αποτελέσει το ΚΛΕΙΔΙ για την μετέπειτα πορεία του δείκτη…… οριζόμενο στο  post ως Σ1….
Η θετική διάσπαση του σημείου αυτού, οδήγησε τον δείκτη μας στην ανοδική διάσπαση του ΕΚΘ25… και στην καταγραφή θετικής απόκλισης του δείκτη MACD… μία κίνηση η οποία τον οδήγησε στην δυναμική διάσπαση της διαγωνίου του βραχυπρόθεσμου τριγώνου ΤΡ1..  και την καταγραφή τιμών στην βάση της κύριας οριζόμενης αντίστασης μας ( βλ. post κόκκινους κύκλους) στις 630μ..
Ο δείκτης μας, αφού επιχείρησε (2) φορές την διάσπαση της οριζόμενης εκεί αντίστασης μας Α1…… στα πλαίσια του retest…. Στην συνεδρίαση της Παρασκευής…… διόρθωσε ως το σημείο τμήσης του με την διαγώνιο του βραχυπρόθεσμου τριγώνου στις 590μ…..  (όπως αναμέναμε) … και εξ αντανακλάσεως, συνεπικουρούμενος από τις ….< φήμες> για την επίλυση της υπόθεσης του δημοσιονομικού χρέους εντός των ημερών….  Με < τεχνικό > τράβηγμα από πρόσκαιρα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, διέσπασε την αντίστασή μας Α1…. Καταγράφοντας τιμές άνωθεν αυτής και στο άνω χείλος των Bollinger's B στις  660μ…. αναλώνοντας την δυναμική του δείκτη FAST st….. χωρίς την θετική ακολουθία του δείκτη PVO…. Ο οποίος καταγράφει  μειωμένους ΟΓΚΟΥΣ…. Με αποτέλεσμα να αναμένεται η καθοδική τμήση του, και η καταγραφή διορθωτικών τιμών προκειμένου την ανάπτυξη φθίνουσας γεωμετρικής κλίμακας.


Κατά την επόμενη συνεδρίαση είναι πολύ πιθανών, να ακολουθήσει μια εκ νέου ανοδική απόπειρα για την διάσπαση του άνω χείλους των Bollinger's B …. Στις 660μ….. όπου η εκ νέου αρνητική τιμή του ΟΓΚΟΥ δύναται να δώσει διόρθωση με την επίδειξη αδυναμίας ανοδικής συνέχειας και από τον FAST st… με την καταγραφή αρχικά τιμών στην οριζόμενη Α1 αντίσταση στις 630μ …. Τιμή η οποία και δύναται να οριστεί ως <σφικτό> stop loss…. Με το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος να ορίζεται στις 590μ….. (σημείο τμήσης με την διαγώνιο του τριγώνου ΤΡ1… από όπου την Παρασκευή δόθηκε η αναμενόμενη θετική αναπήδηση)… και πτωτικό στόχο το σημείο Σ1….. το σημείο ΚΛΕΙΔΙ για την πορεία του δείκτη …. Όπως προαναφέρθηκε στις 560μ…..

Τυχόν δε επιβεβαίωση των < φημών> της Παρασκευής, και θετικά αποτελέσματα στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, δύναται να ωθήσουν θετικά τον δείκτη στην καταγραφή τιμών  στην μεσοσταθμική της οριζόμενης αντίστασής μας Α2 (βλ. post) στις 690 -710μ …. Όπου περαιτέρω θετική κίνηση προς την οριζόμενη αντίσταση Α3… 750μ ….πριν την όποια διορθωτική κίνηση , θα πρέπει να συνοδευτεί ….. από απτές αποδείξεις θετικής επίλυσης της υπόθεσης δημοσιονομικό χρέος…… γεγονός που θα σημάνει και την ανοδική λύση του πτωτικού σχηματισμού του δείκτη μας , και εν γένει της οικονομίας…