Sunday, May 3, 2015

Έκθεση Παγκόσμιας Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας..


Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Η έκθεση της Νομισματικής και Κεφαλαιαγορών Ντιπάρτμεντ για τις εξελίξεις στην αγορά και Θέματα

Απρίλης του 2015 : Oι Παγκόσμιοι κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα έχουν αυξηθεί από τον Οκτώβριο.
Κεφάλαιο 1 διαπιστώνετε  ότι οι κίνδυνοι αυτοί έχουν επίσης την περιστροφή μακριά από τις τράπεζες, και την φερεγγυότητα σε κινδύνους ρευστότητας της αγοράς, καθώς και από τις προηγμένες οικονομίες στις αναδυόμενες αγορές.


 Στις προηγμένες οικονομίες, η βασική πρόκληση είναι να ενισχυθεί η έλξη της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, να εξασφαλιστεί η ομαλή ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, και να διαχειρίζονται τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των χαμηλών επιτοκίων. 

Οι αναδυόμενες αγορές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δικές τους εγχώριες οικονομικές προκλήσεις με  τρωτά σημεία από ασθενέστερη ανάπτυξη, μείωση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, και ένα ισχυρότερο δολάριο, καθώς την ενίσχυση της ανθεκτικότητας τους στο μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον.
Τα κεφάλαια 2 και 3 εξετάζουν τις εξελίξεις στο διεθνές τραπεζικό σύστημα και τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από τον κλάδο της δημοσιονομικής διαχείρισης.
 Αναλύοντας τις εξελίξεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση, το κεφάλαιο 2 υπογραμμίζει μια μετατόπιση από την άμεση δανειοδότηση διασυνοριακά σε τοπικό δανεισμό από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών. Η μείωση του διασυνοριακού δανεισμού μπορεί να εξηγηθεί από ένα συνδυασμό ρυθμιστικών αλλαγών, οι αδυναμίες στους ισολογισμούς των τραπεζών, και μακροοικονομικούς παράγοντες.
Αυτή η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει θετικά την οικονομική σταθερότητα των χωρών υποδοχής. Ο διασυνοριακός δανεισμός τείνει προς την ένωση δυσμενές εγχώριο και παγκόσμιο σοκ? Σε αντίθεση, οι θυγατρικές ξένης ιδιοκτησίας συμπεριφέρονται λιγότερο procyclically από τις εγχώριες τράπεζες κατά τη διάρκεια εσωτερικών κρίσεων. 
Κεφάλαιο 3 μετατοπίζει το επίκεντρο της βιομηχανίας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ιδιαίτερα "απλό-vanilla" προϊόντα, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια. Ακόμη και τα οχήματα αυτά μπορεί να προκαλέσουν χρηματοοικονομικούς κινδύνους στην σταθερότητα που οφείλονται σε προβλήματα κινήτρων μεταξύ των διαχειριστών χαρτοφυλακίων και τους τελικούς επενδυτές (η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αγελαία συμπεριφορά ) και οφείλεται να τρέξει κινδύνων που απορρέουν από αναντιστοιχίες ρευστότητας. Η εμπειρική ανάλυση βρίσκει αποδείξεις για πολλούς από αυτούς τους μηχανισμούς των κινδύνων που δημιουργούν, αν και η σημασία τους διαφέρει σε όλες τις αγορές. Η Εποπτεία της βιομηχανίας πρέπει να ενισχυθεί.

πηγή http://www.imf.org/