Tuesday, June 2, 2015

H Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει περισσότερες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Reuters

Αγορές | Τρ 2 Ιουνίου, 2015 2:48 πμ EDT

H Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει περισσότερες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για μετρητά-για-μεταρρυθμίσεις προκειμένου την συμφωνία και οι διεθνείς δανειστές της, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το ρόλο τους στις συνομιλίες, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε την Τρίτη.

Η Αθήνα με  τους πιστωτές της από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  αγωνιστικέ για να αποτρέψει τη χώρα από τη χρεοκοπία και ενδεχομένως την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

Το μπλοκ έχει θέσει προθεσμία ως την  Παρασκευή για να ολοκληρώσει τις συνομιλίες για να υπάρξει χρόνος για τα θεσμικά όργανα και οι υπουργοί να εγκρίνουν μια συμφωνία και ασφαλή κοινοβουλευτική στήριξη για την εκταμίευση της  ενίσχυσης πριν την λήξη του προγράμματος  διάσωσης στην Ελλάδα που λήγει στο τέλος του Ιουνίου.


"Δεν υπάρχει περιθώριο για περισσότερο συμβιβασμούς. Περιμένουμε για την άλλη πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της," Σκουρλέτης είπε στην Ελλάδα και στον  Σκάι, προσθέτοντας ότι ήταν πλέον καιρός για μια "πολιτική" λύση στην κρίση.

Ένας αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε οποιαδήποτε προσφορά από τους πιστωτές στην Ελλάδα στην Αθήνα, δεν θα πρέπει να είναι διατυπωμένο ως ένα τελεσίγραφο.
Ερωτηθείς εάν η Αθήνα θα δεχόταν "take it or leave it" διαπραγμάτευση, Νίκος Φίλης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ κόμμα του Πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας, το επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να υπογράψει μια συμφωνία που δεν συμβιβάζεται με το πρόγραμμα αντι-λιτότητας.


Αν μιλάμε για ένα τελεσίγραφο ... που δεν είναι στα πλαίσια της λαϊκής εντολής, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να το  συνυπογράψει και να το  δεχτεί », Φίλης είπε στον  Antenna TV.


πηγή http://www.reuters.com/