Tuesday, June 2, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών.. τα μάτια όλων στραμμένα στην Ελλάδα και τις εξελίξεις...

Σχόλιο αγοράς....

Τα λόγια είναι πλέον περιττά...αρκετά κράτησαν οι διαπραγματεύσεις...οι βόλτες οι δηλώσεις και όλα τα συναφή, όπως εξελίχθηκαν τελικά τα πράγματα...λίγο πολύ αναμενόμενα στον κόσμο των αριθμών και των λογιστικών προτύπων....η ουσία εν τέλει κατέληξε να είναι μια και η αυτή <.....take it...or leave 't....> Γερμανία Γαλλία ΕΚΤ και ΔΝΤ....θα αποφασίσουν για ΄μας χωρίς εμάς ...αλλά με την παρουσία μας.. Τα πράγματα πλέον είναι απλά , όποιος πιστεύει ότι τα μέτρα  - η συμφωνία - το μνημόνιο ή όπως θέλει ο καθένας να το ονομάσει, μπορεί να γίνει αποδεκτό και να ψηφιστεί...... το <ταμπλό> είναι δικό του....ειδάλλως έφθασε ο καιρός και γέμισαν οι παραλίες...ξεκίνησε το καλοκαιράκι...

Reuters

ΛΟΝΔΙΝΟ 2 Ιουνίου

Οι  Ευρωπαϊκες μετοχές ολοκλήρωσαν οριακά υψηλότερα την Τρίτη,  καθώς οι επενδυτές περίμεναν ζώνη του ευρώ τα  στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία και αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς  και οι εξελίξεις από την Ελλάδα της διαπραγματεύσεις με την πιστωτές. 
 Στο 0633 GMT, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Euro Stoxx 50, της Γερμανίας DAX, Γαλλία CAC και FTSE δείκτες της Βρετανίας ήταν μεταξύ 0,1 τοις εκατό και 0.3 τοις εκατό.



 Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της  Ελλάδας και τα  διεθνή πιστωτικά  θεσμικά όργανα συμφώνησαν αργά τη Δευτέρα για να εργαστούμε με "πραγματική ένταση» κατά την προσεχής ημέρες , καθώς προσπαθούν να στερεώσει μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις του χρέους με την Αθήνα, «Το πραγματικό χρήμα εξακολουθεί να κάθεται στο περιθώριο, επειδή ο Θεός ξέρει τι είναι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα.

 " Οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν τα  Γερμανικά στοιχεία για την ανεργία στις 0755 GMT και στη ζώνη του ευρώ ο πληθωρισμός μετά από μια ώρα περίπου.
Οι  Προσδοκίες για τον πληθωρισμό για το κοινό νόμισμα  έχουν ενταθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των τιμών του  πετρελαίου . Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων σε τόνωση του πληθωρισμού στις αρχές του τρέχοντος έτους, συνεδριάζει για την πολιτική της αυτή   την Τετάρτη. 


πηγή στοιχείων http://www.reuters.com/