Tuesday, June 30, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών.....συνέχεια της πτώσης αναμένεται..... περιορίζεται όμως ο αντίκτυπος...

Reuters

ΛΟΝΔΙΝΟ, 30 Ιουνίου

Οι  Ευρωπαϊκές μετοχές αναμένετε να ανοίξουν με  πτώση την Τρίτη, ως επέκταση της πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η  Ελλάδα φαινόταν να προχωράει σε αθέτηση πληρωμής  για ένα  διεθνές δάνειο πριν από το  δημοψήφισμα του Σαββατοκύριακου, που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για να εγκαταλείψουν το ευρώ.


 Με την Ελλάδα ώρες μακριά από την αποπληρωμή δανείου € 1.600.000.000 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,  χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα για να στηρίξουν την  αριστερή  κυβέρνησή τους στη  σύγκρουση με τους ξένους δανειστές, που έχει ωθήσει την  Ελλάδα κοντά στο οικονομικό χάος και την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας του τραπεζικού της συστήματος. 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker είπε πως αν οι Έλληνες απορρίψουν  μια προσφορά από τους πιστωτές για να τους σώσει από τη χρεοκοπία,  το  δημοψήφισμα της Κυριακής , θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως σημάδι ότι ήθελαν έξοδο  το ευρώ. 

 "Παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν πιεστεί  άσχημα χθες, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ήταν ανένδοτος αυτή τη φορά, ότι ο  ευρύτερος κίνδυνος έχει περιοριστεί. " Τα αποθέματα της ζώνης του ευρώ υπέστησαν τη  μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας τους από το 2011, τη Δευτέρα, με τις Νότιες Ευρωπαϊκές τράπεζες, ιδίως να καταγράφουν σημαντικές απώλειες  μετά που η Ελλάδα προχώρησε κλείσιμο των τραπεζών της και επέβαλε ελέγχους κεφαλαίου. 

Η πτώση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Euro Stoxx 50, Γαλλικός CAC, FTSE 100 της Βρετανίας και της Γερμανίας DAX κάτω 0,5 μέχρι 0,7 τοις εκατό. Ενώ Juncker έκανε μια τελευταία, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία πριν Προθεσμία της Τρίτης, υπήρξε απόρριψη από  τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας    από την προσφορά διάσωσης.

 Το Χρηματιστηρίο Αθηνών  έχει οριστεί να παραμείνουν κλειστό και για τη Τρίτη.

πηγή http://www.reuters.com/